Mange ønsker å støtte Gaia

Vikingskipkopien Gaia sank ved kai i Sandefjord natt til tirsdag 7. august. Arkivfoto: Kristin Bjørntvedt

Vikingskipkopien Gaia sank ved kai i Sandefjord natt til tirsdag 7. august. Arkivfoto: Kristin Bjørntvedt Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hittil har det kommet inn 20.900 kroner i kronerullingen for Gaia.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Kopien av Gokstadskipet sank ved kai på Huvik natt til tirsdag 7. august. Båten ble tatt opp på land samme dag, men mye vedlikehold må gjennomføres. Båtlaget ønsker aller helst å kjøpe en helt ny motor, som koster mer enn 100.000 kroner.
En anonym privatperson dro i gang kronerullingen med 5.000 kroner.

SE BILDENE: Gaia-forliset

En god ambassadør

Bygg- og tømrermester Torolf Stenersen AS har gitt 10.000 kroner.
Gaia er en god ambassadør for byen. Mange har glede av den, ikke minst ungdommer. Vi er mange båtfolk i firmaet, og vi vet selv hvor vondt det gjør å se båten på havbunnen, sier Torolf Stenersen.

Støtte kommer også fra Tønsberg. Stiftelsen Nytt Osebergskip har donert bort 5.000 kroner.
– Vi har samarbeidet godt med Båtlaget Gaia lenge allerede. Vi ønsker å få til en samlet vikingattraksjon i Vestfold, og da er det nødvendig, sier styreleder i Stiftelsen Nytt Osebergskip, Einar Chr. Ellingsen.

LES OGSÅ: Vikingskipet Gaia heist trygt på land

Kan leie inn eksperthjelp

I tillegg har flere privatpersoner gitt et bidrag til båten. Styremedlem i Båtlaget Gaia, Svein Olav Løberg, takker hjerteligst.

– Vi er storfornøyde over å ha fått inn noe i det hele tatt. I praksis betyr dette at vi kan leie inn hjelp til de litt vanskelige jobbene. Vi har nok å bruke tiden på, sier Løberg.

LES OGSÅ: Ryddet opp i restsøl etter vikingskip-forliset

Fortsatt mulig å bidra

Ønsker du å støtte Gaia, så er det ikke for sent. Kontonummeret er 2480 04 02987. Kontaktnummer for kronerullingen kan sendes til soloeberg.net eller mobiltelefon 928 07 555. Bedrifter kan få faktura for fradrag i regnskap.
Gaia var booket til tre oppdrag i høst. Alle disse måtte avlyses etter forliset, for Gaia får ikke vann under kjølen igjen i år.

Artikkeltags