...men ikke på Hjertnes

Åse Bjerkely Volden, datteren Tuva (7), Joakim Bjerkely Volden og Terje Stenberg har tatt med kontanter, slik arrangørene anbefaler.

Åse Bjerkely Volden, datteren Tuva (7), Joakim Bjerkely Volden og Terje Stenberg har tatt med kontanter, slik arrangørene anbefaler. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Vil du ha bilde av artistene, kan du ta med ditt eget kamera, men en stol får du ikke inn på festvialområdet. Men nåbegynner det å haste med å få Fjordfestbilletter.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det er nemlig fortsatt billetter igjen til Fjordfesten, men billettene må nå kjøpes i porten. På Hjertnes er adgangen til å kjøpe billetter stengt.

Det er også strenge sikkerhetsregler, godkjent av politi og Securitas, som bestemmer hva du kan ta med deg inn på konsertområdet når du skal inn portene til Fjordfesten.

- Reglene er laget slik for at alle skal ha det bra, og for at det skal være trygt og godt under hele konserten, sier arrangør Hanne Børresen.

SE OGSÅ: Fjordfesten 2012 - publikum

LES OGSÅ: Stille før stormen

Legg campingstolen igjen hjemme

Hun oppfordrer folk til å ha med pledd eller sitteunderlag, men campingstoler og liknende er ikke lov.

- Man kan gjerne ha med myke ting, men ikke harde. Dette er for å unngå at de  harde tingene skal skade noen om de blir kastet framover eller bakover i folkemengden, sier hun.

La paraplyen ligge!

Paraply er heller ikke lov å ha med inn på konsertområdet. Det samme gjelder medbragt mat og drikke. Vannflasker blir også beslaglagt i porten.

- Men det vil være nok av vann å få kjøpt inne på konsertområdet. Av sikkerhetsgrunner må vi servere all drikke i plastglass. Det er årsaken til at folk ikke får ha med flasker inn. Vi kan ikke risikere at flasker som kastes skal treffe publikum eller artister, forklarer hun.

Selger mat inne på området

Når det gjelder mat vil det være mulig å få kjøpt mye forskjellig inne på festivalområdet. Et eget restauranttelt er satt opp der det serveres helstekt gris, grilltallerken, hamburgere, wienerpølse, bratwurst, nachos samt drikke som øl, brus og vin.

- I tillegg selges det kioskvarer som vafler, lefser, muffins, slush, is og annet, forteller Børresen.

I år har Fjordfesten satt opp doble gjerder etter at en ukjent mann hoppet over et gjerde i fjor og slo ned en av vaktene. Det er også forsterket vakthold med Sceuritas og politi på festivalområdet hele dagen.

- Det er selvsagt ikke lov å hoppe over gjerdene på vei inn eller ut, forklarer Hanne Børresen.

Selger hørselsvern

Det er lurt å ha med seg hørselvern eller ørepropper på grunn av den høye lyden. Dersom du likevel har glemt dette, vil dette være å få kjøpt.

- Vi har Høvik hørsel inne på festivalområdet, og de selger hørselvern i alle mulige prisklasser, sier Hanne Børresen.

SE OGSÅ: Barnas Fjordfest 2012

- Ta med deg kontanter

Det vil være noen få bankterminaler på området, men Børresen råder imidlertid alle til å ta med kontanter.

- Cash is king, som de sier. Det er dårlig nettdekning i Badeparken, og bruk av terminal tar tid. I matteltet er det ikke mulig å betale med kort, forklarer Børrsen.

Det er imidlertid rigget opp en minibank inne på festivalområdet, og den kan selvsagt benyttes. Men også i denne må man påregne noe lenger behandlingstid enn vanlig, grunnet nettforbindelsen.

Skriv telefonnummer på barnas bånd!

Hanne Børresen oppfordrer alle som har med seg barn inn på konsertområdet til å skrive telefonnummeret sitt på barnas arm og konsertbånd.

- Så har vi et Røde Kors-telt like ved inngangen vi oppfordrer folk til å bruke som møtested for barn og voksne om de skulle bli borte for hverandre. Trenger du noe å skrive telefonnummer med, finnes dette i frivilligteltet på høyre side av inngangen, forklarer Børresen.

Ber folk komme tidlig

Like før portene åpner, håper Hanne Børresen på nok en suveren fest for hele byen. Men hun advarer mot køer.

- Vi har aldri hatt så mange mennesker til å håndtere billettsalg og båndpåsetting som i år, men vi regner likevel med at det vil oppstå køer på forskjellige tidspunkt. Derfor bør man være tidlig ute med å få dette gjort, om det er en artist man absolutt vil se. Du kan ikke regne med å gå rett inn om du ikke har ordnet billett og båndpåsetting på forhånd, sier Børresen.

- Drikk masse vann!

Med dagens vær oppfordrer Børresen alle til å drikke masse vann.

- Det er varmt og det blir masse folk. Det er lett å bli uvel om man "tørker ut" og overopphetes. Vi nærmer oss 6.000 solgte allerede, og på 7.000 er det fullt. Derfor vet vi at det blir mange mennesker i det fine været, sier hun.

Tror på flott opplevelse

Børresen er helt sikker på at årets Fjordfest blir en stor opplevelse.

- Vi har gjort mange forbedringer fra det ene året til det andre. Vi har bedre vakthold og og publikumshåndtering enn tidligere. Vi har to like store scener og bedret toalettfasciliteten. Vi har gode sikkerhetsrutiner, og om noen skulle bryte de reglene som finnes, blir de fratatt båndet sitt av Securitas, og geleidet vennlig ut av området. Vi tror imidlertid ikke dette blir noe problem, for erfaringen viser at folk oppfører seg som de skal, sier hun.

Artikkeltags