Gå til sidens hovedinnhold

Mimringen ble en folkeaksjon

Artikkelen er over 9 år gammel

Det er 30 år siden Anne-Susanne Hynne flyttet fra Sandefjord. Derfor laget hun mimresiden på Facebook.

Og mimresiden «Du vet du er fra Sandefjord når ...» har slått an så det smeller. To dager etter at hun opprettet siden på nettstedet, hadde gruppa 2.000 medlemmer.

I skrivende stund har den over 4.000. For nye folk kommer til hele tiden, og stadig nye minner legges ut.

– Egentlig tok jeg bare en skamløs kopi av en trøndergruppe på Facebook. Så inviterer jeg 40–50 av mine venner til å mimre om hva de husket best fra Sandefjord og oppveksten. Som utflyttet sandefjording syntes jeg det var litt koselig å friske opp gamle minner fra hjembyen, sier Anne-Susanne. Hun er i dag 47 år, og har fått enorm positiv respons.

– Jeg klarer faktisk ikke lese alt, for det er jo hundrevis av innlegg og vilt mange flere kommentarer til innleggene, sier hun.

Hynne synes det er veldig hyggelig at tonen på Facebook-gruppen er så god.

– Det har ikke vært ondskapsfulle ting i det hele tatt. Jeg har bare slettet noen ganske få innlegg. Jeg tror folk rett og slett synes dette er et trivelig tiltak som gir mange flotte og morsomme assosiasjoner og digresjoner.

Selv husker hun veldig godt Blinde-Olsen med kiosken i Sportsveien.

– Jeg husker førerhunden hans og at vi handlet i butikken. Og når jeg leser på Facebook-siden er det enda flere minner som blir hentet fram. Dessuten leser jeg jo navnene på mange jeg kjente som ung og ser hva de husker. Da kommer det også fram minner om folk jeg vanket sammen med. Jeg er jo virkelig utflyttet etter å ha bodd «ute» i 30 år, sier han.

Kommentarer til denne saken