Nå åpner Promenaden igjen

De nye eierne av Promenaden Anette Asbjørnrød (t.v.), Torun Hansen og Hilde Gustavsen Stenberg har store planer for kulturhuset. De vil at Promenaden skal bli en møteplass for alle, og at det skal bli en arena å vise seg fram på. Stine Næss, som også er en av eierne, var forhindret fra å stille til bildet. Foto: Olaf Akselsen

De nye eierne av Promenaden Anette Asbjørnrød (t.v.), Torun Hansen og Hilde Gustavsen Stenberg har store planer for kulturhuset. De vil at Promenaden skal bli en møteplass for alle, og at det skal bli en arena å vise seg fram på. Stine Næss, som også er en av eierne, var forhindret fra å stille til bildet. Foto: Olaf Akselsen Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Med nye eiere, nytt navn og nymalte vegger, blir det et bredt kulturtilbud i Castberggården.

DEL

For fem år siden var det kroken på døra for Promenadecafeen, en kjent og kjær kulturinstitusjon gjennom mange år. Nå skal fire ildsjeler, med mer pågangsmot enn penger, forsøke å gjenskape den spesielle atmosfæren.
Kulturhuset Promenaden er navnet på det nye konseptet som flytter inn i Hjertnespromenaden 13.
Vi har fått et inntrykk av at byen har savnet Promenaden, og at mange har savnet et alternativ til de andre utestedene, sier Torun Hansen.
Sammen med Anette Asbjørnrød, Hilde Gustavsen Stenberg og Stine Næss, er hun en av de nye eierne, og det er dugnad som skal drive huset.
– Det er morsomt å skape noe som folk og byen har glede av. Det er mange kreative mennesker i Sandefjord. De trenger et møtested, sier Stenberg.

Vi måtte gjøre en kjempestor vaske- og ryddesjau før vi kunne begynne oppussingen.

LES OGSÅ: – Et fantastisk initiativ

– Skal bli et levende sted

Rundt påsketider fikk Hansen en telefon fra en venn som fortalte at lokalet kom til å bli ledig. Da forrige eier stengte, grep hun sjansen. Siden da har det vært mye arbeid med å få på plass den gamle «Promenaden-ånden».
– Vi måtte gjøre en kjempestor vaske- og ryddesjau før vi kunne begynne oppussingen, sier Hansen.
I førsteetasje er veggene nå malt hvite, og scenen er blitt høyere. I andreetasje er det møte-, kurs- og selskapslokaler som kan lånes gratis.
Folk skal kunne bruke huset, og vi vil at det skal bli et levende sted med mye aktivitet, sier hun.

LES OGSÅ: Kundene krevde at Shahid åpnet restaurant

«Nesten som hjemme»

Vi satser på at huset skal bli det foretrukne stedet for konsert, scene og kunst på Østlandet.
Promenaden skal være en arena å vise seg fram på for uerfarne og erfarne musikere og kunstnere, sier Hansen.
De nye eierne har opprettet et styre som er ansvarlig for booking, og som skal finne på arrangementer på huset. Slagordet er «nesten som hjemme», og Promenaden skal bli en møteplass for alle med et spennende og avslappende miljø.

Vi vil at folk skal kunne komme inn alene eller sammen med venner, nyte et glass og en matbit, slappe av, høre god musikk, lese aviser eller bøker, se kunst, danse og føle seg som hjemme, sier Asbjørnrød.

LES OGSÅ: Kundene krevde at Shahid åpnet restaurant

Møbelmangel

Alle tre gleder seg til åpningen torsdag, selv om ikke alt er helt i rute.
Vi trenger møbler! Hvis folk har utemøbler de ikke trenger, sett det hos oss hvis de er brukbare sier Hansen.
– Det ordner seg til slutt. Det er i alle fall futt i kranene til åpningen, og det blir livemusikk, smiler Asbjørnrød.

Artikkeltags