Gå til sidens hovedinnhold

Ompa og øl til folket

Artikkelen er over 8 år gammel

For tredje året på rappen inviterer Grans bryggeri til oktoberfest på Tivolitomta.

I slutten av september tar Grans bryggeri atter en gang med seg telt, ompa-orkester og lokalt brygget øl til to dagers tyskinspirert moro på Tivolitomta.
Oktoberfest har blitt lokal tradisjon for mange sandefjordinger, og tradisjoner, det tuller man tydeligvis ikke med i hvalfangerbyen.
Ifølge Edvard Gran har bryggeriet ikke hatt annet valg enn å invitere til todagers folkefest også i år.
– Da vi startet i 2010 visste vi ikke at det skulle bli en årlig foreteelse, men nå har vi nesten ikke annet valg. Folk i Sandefjord krever fest, og vi får ikke lov å slutte, sier en lattermild Gran.

SE BILDENE FRA DEN FØRSTE FESTEN: Oktoberfest i Sandefjord 2010

Med eller uten kraftkost

Festen for byens begersvingene lederhosen-entusiaster er lagt til fredag 21. og lørdag 22. september. Teltet rommer 800 personer, og Grans har ambisjoner om å fylle det til randen begge dagene.
Som tidligere år, kan man få kjøpt festbilletter med og uten tradisjonsriktig tysk mat. Surkål, svineknoke og sennep serveres fra tidlig kveld, mens gjester som foretrekker sine kalorier kun i flytende form, slipper inn et par timer senere.
Lørdag ettermiddag er teltet åpent for alle.

LES OGSÅ: Dårligst ølsalg siden 2004

Stor takhøyde

Det var Morten Gran som i sin tid kom med ideen om å arrangere oktoberfest i Sandefjord.
– Høsten er på mange måter dødtid i Sandefjord. Sommeren er over, og julen er ennå et stykke unna. Dermed passet det godt med en folkefest på denne tiden, sier yngstebror Gran.
Han mener grunnlaget for at arrangementet har blitt en suksessen ligger i at festen treffer så bredt.
– Det er bokstavelig talt veldig høyt under taket på oktoberfesten. Folk kan slippe seg litt løs, ta en dans på bordet og kose seg i fellesskap med både kjente og ukjente. Det er en uformell fest, og det tror jeg folk setter pris på, sier Gran.
For ytterligere å forsterke den folkelige atmosfæren oppfordres gjestene å komme i det de måtte ha av bayerske festklær.
– Hvis folk trekker på seg lederhosen og tyrolerhatter setter det bare en ekstra gøyal spiss på kvelden, sier Gran.

Kommentarer til denne saken