Pent brukt museum til salgs

Det tidligere Sjøfartsmuseet står på Riksantikvarens gule liste. Det betyr at det ikke kan gjøres fasadeendringer på bygget. Foto: Flemming Hofmann tveitan

Det tidligere Sjøfartsmuseet står på Riksantikvarens gule liste. Det betyr at det ikke kan gjøres fasadeendringer på bygget. Foto: Flemming Hofmann tveitan

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Har du en pen slump penger til overs og et ønske om å begå kultur, får du om få dager en alle tiders mulighet.

DEL

Muligheten ligger på Dag Solstads plass, ble tegnet av arkitekt Roar Tollnes og ble reist i 1961. Den er av mur, strekker seg over to etasjer og er kjent for byens innbyggere som Sandefjord sjøfartsmuseum.

Gjør det klart for salg

Den som har passert det tidligere museet de siste dagene, har trolig merket seg at det atter er aktivitet der. Det er fordi kommunen har startet arbeidet med å gjøre det klart for salg.
– Vi er i gang med å fjerne gamle installasjoner. Bygget skal gjøres klart for salg, forteller Alf Johan Andersen i bygge- og vedlikeholdsseksjonen i Sandefjord kommune.
I mars bestemte formannskapet, med unntak av SV, at bygget skal selges – med visse krav:
Kjøpesummen skal godkjennes av politikerne, og det settes som betingelse at eiendommen skal benyttes til kulturformål. På grunn av denne klausulen i en framtidig kjøpekontrakt, er prisantydningen satt til relativt lave 2,2 millioner kroner. Politikerne instruerte også rådmannen om til å innlede forhandlinger med Sandefjord kunstforening for å avklare en eventuell flytting av virksomheten.
Rådmannen sa nei til å være eier med oss som leietaker, så den saken er avsluttet, sier kunst- foreningens leder, Thorunn Hagberg.

LES OGSÅ: Vurderer å lage to leiligheter i Villa kultura

Tror på raskt salg

Hos Privatmegleren, som vant anbudskonkurransen om å selge bygget, har de tro på et raskt salg.
Da vi solgte nabobygget var det mange på visning, og jeg vet det er flere som går og venter på at dette bygget blir lagt ut, sier megler Runde Allerød.

Artikkeltags