Rikard Spets første møte med seg selv

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Her får Rikard Spets oppfylt en fire år gammel drøm.

DEL

For første gang holder han et ferdig eksemplar av boka «Allahs tårer» i sine hender.

Del på Facebook

Skrivearbeidet startet han med da han for fire år siden sa opp en trygg jobb som salgs- og markedssjef i et kraftselskap for å skrive bok.

Han hadde aldri skrevet bok før. Men han kjente at han «måtte». Og etter fire år uten lønnsutbetalinger, men målrettet og hardt arbeid nede i kjellerrommet i familiens hus på Solløkka, er boka endelig på vei ut i bokhyllene. Torsdag formiddag kom første ladning med budbil til Norli på Aagaards plass.

Og da ble forfatteren av en bok på drøyt 600 sider, tom for ord.

– Bare det å få den utgitt ... Det er nærmest ubeskrivelig, sier Spets.

LES ANMELDELSEN AV "ALLAHS TÅRER": Litterær kanonade!

Vil at du skal lære noe

Han har hele tiden ønsket å skrive en spennende historie, men ikke bare det. Når Rikard Spets skriver, er målet at leseren skal vite litt mer om verden når han er ferdig enn før han begynte.

Derfor har han gjort grundig research til skrivearbeidet sitt. Rikard Spets har sjekket, dobbeltsjekket og trippelsjekket alt som står. Serveres det et fakta i boken, går han god for at det er korrekt.

– Jeg ønsker ikke å konstruere virkeligheter, bare handling. Hvis jeg en gang skriver om Sandefjord må det være slik at Jernbanealleen og Storgata ikke krysser hverandre, for å si det slik, sier han.

LES OGSÅ: - Ekstra moro med lokal forfatter

Israel tilhører egentlig Taliban

Og ikke bare det. Hvis han skulle finne på å sende hovedpersonen Angus Storm til Sandefjord, vil han også vite hvorfor de forskjellige gatene heter det de heter, hvilke aktiviteter som ligger i hvert hus og hva som var der tidligere og før det igjen.

Han nøster i en uendelig rekke med tråder, og fletter historien inn i bøkene.

Derfor gjorde han også store øyne da han fant ut at det er Taliban og den afghanske folkestammen pashtunerne som har den bibelske retten til landet Israel, ikke de som bor der nå.

– Jeg vet at det er sprengstoff å hevde dette, men i henhold til researchen min, er det korrekt, sier han.

Spent på reaksjonene

Redaktøren hans i Juritzen forlag har spurt Spets om han ikke er engstelig for reaksjonene som kan komme fra deler av det muslimske miljøet. Men det er ikke Spets.

– Da er jeg mer spent på reaksjonene fra hardcore Israel-tilhengere, erkjenner han.

I tillegg er han selvfølgelig spent på reaksjonene fra leserne.

– Det er jo dem jeg har skrevet for. Dessuten har jeg gått med Angus Storm i så mange år, at han til slutt bare måtte ut, sier han.

Artikkeltags