Samlet korpsene tross dårlig vær

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tradisjonen tro samlet Sandefjords skolekorps seg til vårens samlede marsj gjennom byen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Til tross for regnværet på lørdag møtte byens befolkning opp for å beskue Janitsjarringens Vårparade, som har gått hvert år i 40 år.

Til sammen 11 korps marsjerte fra Jernbanestasjonen og ned til Torvet, og så opp igjen som to samlede storkorps. I år deltok også Andebu skolekorps og en drilltropp fra Bærum.

Spent på 17. mai

Ekstra spennende var det kanskje for flere unge musikanter i blant annet Haukerød juniorkorps. Ingeborg Sofie Lie (8) spilte nemlig offentlig for første gang.

– Jeg var ikke så veldig nervøs. Det var bare kjempegøy, forteller åtteåringen som begynte å spille klarinett i fjor høst.

Hun synes det er moro å spille og marsjere sammen med venner, og at folk kommer og ser på.
– Jeg gleder meg til 17. mai, fastslår hun, og håper det går like bra som på vårparaden.

Lite nervøsitet

At været ikke var på topp, var ikke noe stort problem for Ingeborg, og heller ikke for korpsvenninne Sandra Romero Vila (12), som også spilte for første gang.

– Det ble bare litt kaldt i fingertuppene, men det gikk greit å spille saksofon likevel, sier Sandra som også hadde gledet seg til paraden, og kjente ikke mye til nervene.

Typisk, norsk vårvær

Med en god blanding av regn, sludd og snø, var det et typisk, norsk vårvær, ifølge Erik Syvertsen, leder for Janitsjarringen.

– Det er moro at så mange likevel ville komme og høre på oss, og støtter oppunder korpsbevegelsen, mener Syvertsen.

I forkant av paraden spilte også Sandefjord Veterankorps en marsjkonsert i Byparken.

Artikkeltags