Splitte mine bramseil for en sjørøverhistorie

Det er utfordrende for Jenny å ha med seg den pompøse hertugen på jakt etter sjørøverskatten. Mannskapet viser seg også å bli en større utfordring å håndtere, enn hun trodde. 
Alle foto: Elisabeth Figenschou Jølstad

Det er utfordrende for Jenny å ha med seg den pompøse hertugen på jakt etter sjørøverskatten. Mannskapet viser seg også å bli en større utfordring å håndtere, enn hun trodde. Alle foto: Elisabeth Figenschou Jølstad Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fredag kveld var det premiere på «Sjørøverprinsessen og kapteinens skjulte skatt» i Røde Kors-huset.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Her kan du lese hva Sandefjords Blads anmelder mener om forestillingen:

DU SKJØNNER AT det er skumle ting på ferde når du entrer et lokale som er mørkt og tåkelagt. Stemningen er satt, og historien om «Sjørøverprinsessen og kapteinens skjulte skatt» kan begynne. Forestillingen handler om Jenny. Hun er datteren til Ville Sara, en fryktløs sjørøverprinsesse som har mistet livet på sjøen. Tilbake sitter Jenny med faren sin, og vertshuset han driver. Jenny er oppslukt av sjørøverhistorier. Hun bærer med seg morens gamle sjørøverbok overalt. Den største drømmen hennes er å kaste loss og bli sjørøverprinsesse. Faren hennes derimot, er ikke veldig imponert over framtidsplanene til datteren. Det hjelper heller ikke at han er en overnervøs, overbeskyttende og antibakteriell far. Men han får deg til å le fordi han skiller seg så til de grader ut fra de skitne og skumle sjørøverne som preger store deler av historien. Og det er sjørøverne som får i gang historien. En av dem, Brita Bones, skriver seg inn som gjest på vertshuset. Det viser seg at hun forfølges av Lange John Silver og sjørøvergjengen hans. Plutselig blir alt ansvar lagt på Jennys skuldre og hun sitter med et sjørøverkart i hendene. Drømmen hennes er i ferd med å gå i oppfyllelse. Hun får hjelp fra byens rikeste mann til å skaffe skip og mannskap og setter kurs mot sjørøverskatten. Men det viser seg at mannskapet består av Lange John Silver og kompisene hans. Dermed blir ikke livet som sjørøverprinsesse så rosenrødt som Jenny hadde sett for seg.

SE ALLE BILDENE: Sjørøverprinsessen

HISTORIEN er god. Musikkinnslagene bedre. Og overraskende. Som for eksempel når hertugen har klart å tilkalle havheksa Slamslumsa. Hun dukker opp på skuta akkompagnert til Lady Gagas «Bad Romance». Det er strålende! Særlig siden havheksas bekledning er noe Lady Gaga kunne dukket opp i på en rød løper et eller annet sted.

Har du ikke barn, så gå likevel. Eller skaff deg et barn «på låns».

Og så må vi skryte av skuespillerne. To av dem er hysterisk morsomme. Hertug Gylden Loewe Krans von Fjaert er en pompøs, selvdiggende og lettlurt mann som ikke eier et snev av samvittighet for noen. Han sminker seg, blir lurt til å gå i siste skrik fra «Calvin Stein» og sover med bamse om natta. Han er en irriterende figur som framføres med glans. Så lenge han kan være kaptein på skipet og gå i kapteinsuniform, ja, så er alt greit.

(Foto: Elisabeth Figenschou Jølstad)

Så til det stikk motsatte: faren til Jenny. Han er bekymret for alt, og det er rett og slett rart han overlevd livet som landkrabbe blant mygg, bakterier og støv. Bare tanken på bakterier får ham til å hyle av skrekk. Da kan man tenke seg hvordan det går når han blir med på skattejakt.

LES OGSÅ: Teaterkomet med sommerteater

PRESTASJONENE til de andre skuespillerne var også upåklagelige. Det eneste minuset var at lyden under noen sanger var litt lav. Men det koster meg ingenting å anbefale dette til alle. «Sjørøverprinsesse og kapteinens skjulte skatt» er en fabelaktig familieforestilling som alle bør se.

Har du ikke barn, så gå likevel. Eller skaff deg et barn «på låns» for å ha en god unnskyldning til å nyte et stykke godt kulturkake. Ship o’hoi!

Artikkeltags