Gå til sidens hovedinnhold

Strupene er klare til kampsang

Artikkelen er over 8 år gammel

– «Det store korslaget» er glad-TV. Men å synge solo på direkten når du vet at 650.000 personer ser og hører på deg... Vel, den tanken må du bare legge bort.

Lars Hansen vet hva han snakker om. 39-åringen var nemlig solist da Lise Karlsnes' kor framførte James Bond-melodien «Goldfinger» i forrige runde av «Det store korslaget» på TV2.
16-årige Amanda Louise K'Odingo nikker enig. Hun sang solo på «Ghostbusters».

– Nervepirrende, men jeg ville ikke ha byttet det bort!

– Alle de 20 sangerne i Team Lise er egentlig solister og er vant til å opptre. Men selv om det er mange sterke personligheter, fungerer vi bra sammen, og er veldig gode venner.
Det sier Eldfrid Jacoby (33), som i tillegg til å synge også er korleder for Team Lise.

Slitsomt, men gøy.

LES OGSÅ: Ina Wroldsens super-hit har satt rekord

Mye øving

De tre sandefjordingene har travle dager for tiden som medlemmer av Team Lise - som sammen med korene til Sigvart Dagsland og Steinar Albrigtsen nå er igjen i «Det store korslaget».

Lørdag er det klart for ny TV-sending. Gjengen med vestfoldinger som utgjør «Tønsberg-koret» Team Lise har øvd hardt hver dag. Både Dolly Partons «9 to 5», de tre andre sangene samt to koreografiene de skal framføre, må sitte.

– Slitsomt, men gøy. Lise er en god inspirator, og vi er det koret som har flest unge medlemmer. Ni av sangerne er under 17 år, og ellers er aldersspennet fra 13 til 49 år. Dette er dyktige folk som virkelig vil noe, forteller Jacoby.

– Vi skal gjøre Vestfold stolt, lover Lars Hansen, og legger til:

– Folk har virkelig backet oss opp. Nå håper vi at vestfoldingene mobiliserer enda mer og stemmer på oss, nå som vi konkurrerer om finaleplass.

I tillegg til æren en seier gir, får vinnerkoret 500.000 kroner som de skal donere til et godt formål.
– Hvis Team Lise vinner går pengene til Haugarock, som er et veldig flott tilbud til barn og unge i Tønsberg og omegn, sier Eldfrid Jacoby.

LES OGSÅ: Eldfrid & kor kom seg gjennom det store slaget

Kommentarer til denne saken