Det var Jarl Joelson fra Sandefjord som viste seg å passe rollen perfekt. Mannen med teaterbakgrunn var ute og gikk tur og tilbød seg å hjelpe til.


Del

Slikt blir det kortfilm av. «Terje Vigen», basert på diktet av Henrik Ibsen, spilles inn i Sandefjord denne uka.

Vises i Tyskland

Det produseres både en norsk og en tysk versjon. Med et minimalt budsjett på 25.000 kroner forventer crewet bestående av ni personer å komme i mål i slutten av mars.
Manusforfatterne, som begge er 23 år gamle, møtte hverandre i Berlin. De er i dag kjærester. Med seg har de et team bestående av tyske kameramenn.

– Terje Vigen er et mannfolk med stor ”M”. Diktet er enormt bra, sier Joelson.
Terje Vigens kone spilles av Lise Gulliksen, og Terje Vigens datter av 10 år gamle Cornelia Eifmann.

Filmet på Østerøya

Fredag var crewet på plass i Strandvika på Østerøya – i det som for anledningen har blitt den lokale bukta til Terje Vigen.

Her kan du lære mer om Henrik Ibsens berømte dikt.

Trebåten er lånt fra Knattholmen leirsted. Fiskene er kjøpt i butikken. Det gamle garnet kommer fra havnesjef Bjørnar Christiansen, og effekter som gamle kompass er lånt ut fra Hotel Atlantic.
– Alle sier «Oi, Terje Vigen! Så gøy!» Jeg var klar over at diktet var populært, men ikke at det var stort. Jeg er overveldet over støtten, sier Hannah.

Høye bølger i fjorden

Andre opptakssteder er inne på Øvre Myra (i «Terje Vigens kjøkkenkrok») og utenfor et gudsforlatt skjul ytterst på Vesterøya (ved «Terje Vigens hus»). Torsdag filmet de ytterst i Sandefjordsfjorden i sju timer. Det var høye bølger og veldig surt.
– Vi ble kalde og våte, men ved hjelp av Havnevesenet overlevde vi, sier Andreas.

Filmen er en kortversjon av diktet og ender i det Terje Vigen blir arrestert av britene. Men så er det jo også en kortfilm …

Kan bli vist i Hjertnes

Kinosjef Arild Braa Norli sier at det slett ikke er umulig at filmen blir vist på kino.

– Vi har ikke for vane å vise kortfilmer, men det er veldig morsomt at denne blir filmet i Sandefjord. Vi ønsker å fortsette å være en filmby, sier kinosjefen.