Tre ble plutselig tolv

– Jeg tenkte først at låtene skulle brukes av andre, derfor er det tekster på både norsk og engelsk, sier CD-aktuelle Jorunn Westeraas.

– Jeg tenkte først at låtene skulle brukes av andre, derfor er det tekster på både norsk og engelsk, sier CD-aktuelle Jorunn Westeraas. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Jorunn Westeraas gikk i studio for å spille inn tre sanger. Det stoppet ikke før dusinet var fullt.

DEL

Dermed ble det egen CD-utgivelse på sandefjordingen, som tidligere først og fremst har konsentrert seg om å skrive sanger for andre og å arbeide i studio som korist og instrumentalist.

– Jeg er nok en «potetmusiker», som er mest komfortabel med å lage musikk og arrangere, sier Jorunn Westeraas.

I tillegg til å synge, spiller hun også gitar, piano, saksofon, blekkfløyter og ellers «det meste som det kan blåses i».

– Å følge det jeg lager fram til ferdig produkt, er det som virkelig er tilfredsstillende. Jeg liker også å være med på å løfte andres låter. Det viktigste er strengt tatt ikke artisten, men å yte sangen rettferdighet.

Veiskille

Selv om hun har vært aktiv i kulturmiljøet i Vestfold i mange år, er det først nå hun gir ut en hel CD under eget navn.

– Jeg sto ved et veiskille, nærmet meg 40 år, og tenkte at jeg må bruke det jeg har til noe.

Det var for tre år siden.

I tett samarbeid med bassist og produsent Sverre Dæhli og studiomusikere, har Westeraas spilt inn visepopinspirerte sanger som hun har laget over en 20-årsperiode. Konsertering for å markedsføre CD-en har hun derimot ikke tenkt å gjøre.

– Nei, jeg er ikke entertainer. Dette skal uansett ikke være levebrødet mitt. Men jeg håper selvsagt folk kjøper CD-en eller enkeltlåter på nett. Jeg synes musikken ikke er så aller verst, og at andre vil like den også!

LES OGSÅ: Gisle Krogseth med ny CD-utgivelse

Artikkeltags