Gå til sidens hovedinnhold

Vårløsning på biblioteket

Artikkelen er over 9 år gammel

Biblioteket har planen klar for våren. Arkeologi, religion og eventyr er bare noe av innholdet.

– Vi har gjort en bevisst satsing for å trekke flere menn til våre arrangementer. Det tror jeg nok vårprogrammet også gir inntrykk av, forteller bibliotekar Kirsti Opstad.

Del på Facebook

«Missing link» kommer

Allerede siste torsdag i januar dukker første store «happening» opp blant bokhyllene i Sandefjordsveien.

– Vi er stolte over å kunne invitere til foredrag med paleontolog og vitenskapsformidler av rang, Jørn Hurum, smiler Jolanda Karpinska-Jørgensen ved Sandefjord bibliotek.

Hurum er utdannet virveldyr-paleontolog og ansatt som førsteamanuensis ved Naturhistorisk museum i Oslo. Han ble verdenskjent i 2009 da han gravde fram et 47 millioner år gammelt fossil av en ape.


Fossilet fikk navnet «Darwinius masillae», men kjennes best under navnet «Ida», oppkalt etter Hurums egen datter.

Gud og slikt

Hurum har unektelig en vitenskapelig tilnærming i sitt foredrag, men den religiøse varianten får også godt med plass i biblioteket denne våren.

I slutten av februar dukker teolog, politiker og tidligere biskop i Oslo, Gunnar Stålsett opp med foredraget «Toleranse i en global kultur».

To uker etter åpnes atter en gang dørene for religiøse synspunkter. Denne gangen settes søkelyset på den nye oversettelsen av tidenes litterære bestselger, Bibelen.
Foredraget er ved Elisabeth Levy, mens skuespiller Erlend Tveite leser utvalgte tekster.

Ryddesalg i april

Et av årets store høydepunkter for bokelskere finner sted i midten av april.

Da kvitter biblioteket seg med mengder av utrangerte bøker til rimelige priser.

– Vi gjør dette hver vår for å få plass til nyere og mer aktuelle titler, sier Opstad, og legger til at det det dreier seg om flere tusen titler som skal finne nye bokhyllehjem denne ene dagen.

Målet er økt leselyst

Både Opstad og Karpinska-Jørgensen er strålende fornøyd med det programmet som nå er spikret.

– Dette er viktige arrangementer for å trekke flere folk til biblioteket, og stimulere til økt leselyst på en rolig og nøytral arena, sier Karpinska-Jørgensen.

Dette gjelder i høyeste grad også for barna, som er tilgodesett med Eventyrstund to ganger i uka fram til mai, og dessuten et påskeverksted i mars.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.