Vil samle Zimbabwe-støtte i Sandefjord

Tommy Steine, Roar Kaupang og Finn Erik Sjong eng-asjerer seg for hjelpeorga-nisasjonen Sabona.
FOTO: BJØRN TORE BRØSKE

Tommy Steine, Roar Kaupang og Finn Erik Sjong eng-asjerer seg for hjelpeorga-nisasjonen Sabona. FOTO: BJØRN TORE BRØSKE

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Tommy Steine liker ikke bare å få folk til å le. Han liker også å få folk til å støtte Sabona, den norske organisasjonen som jobber for hjelp til selvhjelp på grasrota i Zimbabwe.

DEL

I går var komikeren i Sandefjord for å snakke med kommune- og bedriftstopper om muligheten for samarbeid som kan gi viktige bidrag i kassa til den vesle hjelpeorganisasjonen.

Gode resultater

– Sabona driver etter ikkeprofitt-prinsippet, og grunnlegger Ynghild Solholm har gjennom mange år gjort en fantastisk og viktig innsats. De jobber med helse, utdanning, entreprenørskap og jordbruk i to landsbyer, og har oppnådd flotte resultater i et land med store utfordringer, forteller Tommy Steine til Sandefjords Blad.
Norske musikere og standup-komikere har hatt flere støtte- arrangementer for Sabona.
Da Tommy Steine ble kjent med arbeidet organisasjonen gjør, bestemte han seg for å bidra enda mer.

Veldedighetsgalla

Blant annet skal han og familien arbeide en måned i Zimbabwe neste år. Et annet tiltak er en veldedighetsgalla i Oslo 28. oktober.
Der går inntektene uavkortet til Sabona, og artister som Postgirobygget, Rune Andersen, Venke Knudson og Tommy Steine selv sørger for showet.
Nå oppfordrer Steine bedrifter i Sandefjord både til å støtte denne gallaen konkret, og å vurdere mulighetene for videre samarbeid og sponsing.

– Stort engasjement

– Ynghild og jeg kommer med foredrag til alle bedrifter som sponser eller deltar på gallaen, forteller komikeren.
Han kan også ta oppdrag for bedrifter og gi deler av honoraret til Sabona.
– Tommy viser et stort engasjement og samfunnsansvar. Det vil vi være med og støtte opp om, sier Roar Kaupang, banksjef i Sparebank 1 i Sandefjord.
Sammen med Steines kamerat og E2-leder Finn Erik Sjong, var Kaupang i går i møte med ledelsen i Jotun, Komplett.no og kommunen for å høre mer om komikerens planer og mulighetene for tettere samarbeid rundt Sabona.

Artikkeltags