Gå til sidens hovedinnhold

Måtte avvise barn som ville se teater

Nok en vellykket sommer for Kulturelt Initiativ

Artikkelen er over 5 år gammel

Kulturelt Initiativ gjennomførte tre dusin forestillinger i løpet av et par gode, men hektiske uker i juli. Foreningen er særlig fornøyd med responsen på Midtåsen barnefestival.

– Både leit og fantastisk, sier kunstnerisk leder i Kulturelt Initiativ (KI), Dag Nilssen når Sandefjords Blad ber ham om å oppsummere 2015-versjonen av Midtåsen barnefestival, som er en del av Midtåsen Kulturfestival.

Fantastisk, fordi gjennomføringen av både «Norske eventyrbilder» og nyvinningen «Dyrenens karneval» gikk som smurt, men leit fordi foreningen på samtlige forestillinger av sistnevnte, som er et vandreteater med begrenset plass hvis alle skal se og høre, måtte sende folk hjem. Pågangen var rett og slett for stor.

– Dessverre var det flere som ikke forsto at ikke alle kunne få plass i den store parken. Det er ikke moro å fortelle forventningsfulle barn at de ikke kan få plass, sier styreleder i foreningen, Ingvild Holth.

En oppgave og en plikt

Både Holth og Nilssen mener den lett bittersøte erfaringen sier sitt om at barnefestivalen virkelig har satt seg.

I tillegg til den store pågangen, gleder de seg stort over at sommeren gjennom observerte mange nye fjes blant publikum.

– Blant annet var det mange som brøt kommunegrensebarrièren og besøkte oss fra andre steder i fylket, forteller Nilssen.

Dette var tilfellet for hele festivalen, ikke bare barneforestillingene.

Den kunstneriske lederen og styrelederen sier at den fantastiske responsen gir dem et solid puff til å videreføre og videreutvikle festivalen generelt og barnefestivalen spesielt.

– Vi ser det som vår oppgave, og vår plikt faktisk, å formidle klassiske uttrykk til barn og unge. En oppgave som blir enda større i den nye kommunen, mener de.

Profilerer Midtåsen

Kulturelt Initiativ har som mål å tilby en variert vifte av tilbud til de klassisk orienterte ørene i fylket og mener de evnet å gjøre det under sommerens festival, som bød på 36 forestillinger, fordelt på 14 produksjoner.

– Totalt har vi hatt omkring 3.500 besøkende, vi har satt publikumsrekord i Arnebergstuen, hatt kjempebesøk på lunsjkonsertene og forsøkt ut det nye konseptet «Silence Concerts». Jeg føler vi har lyktes med å profilere Midtåsen i år, sier en fornøyd Dag Nilssen.

Ingvild Holth sier at det ligger en voldsom dugnadsinnsats bak kulturfestivalen, og at de gode tilbakemeldingene og godt besøk gir en nødvendig inspirasjon til å stå på videre.

– Men vi trenger flere gode hjelpere, sier hun.

Uansett: Foreningen lover å gå på en ny sesong og en ny variant av Midtåsen Kulturfestival med krum hals. Særlig skal kammermusikkserien videreutvikles.

Men årets sesong er ikke riktig over ennå, for KI har ennå noen godbiter på lur i 2015, blant annet Nordic Voices i skulpturpaviljongen 30. august.

Kommentarer til denne saken