Kulturhelg med Oktoberfest og nogo attåt: Skåling, skråling og seidelsvinging

NÅ SKAL DET SVINGES: – Her blir det gøy, lover barsjef Ida Stein, Edvard Gran fra bryggeriet og markedsansvarlig i Kurbadhagen, Alexander Vestnes, om Oktoberfesten fredag og lørdag.

NÅ SKAL DET SVINGES: – Her blir det gøy, lover barsjef Ida Stein, Edvard Gran fra bryggeriet og markedsansvarlig i Kurbadhagen, Alexander Vestnes, om Oktoberfesten fredag og lørdag. Foto:

De som mener at det blir ikke fest uten ompaompa, jodling, tysk disko, rare hatter og kanskje et aldri så lite glass øl, har ei drømmehelg å se fram til.

DEL

Blant mange ting som skjer på kulturfronten i dagene framover, er det nemlig grunn til å tro at en god del sandefjordinger har siktet seg inn på Oktoberfesten i teltet i Kurbadhagen fredag og lørdag.

Arrangørene selv kaller det «ett av høstens vakreste eventyr». Og det stemmer sikkert for dem som liker lederhosen, kraftkost, dans på bordene, litersglass med øl, hornmusikk og muligheten til å oppleve Sandefjord Brass Symposium ikledd trange skinnshorts og seler.

Grans Oktoberfest har i alle fall blitt en lokal tradisjon som samler mange hundre festglade. Det er derfor som vanlig ventet stor stemning og høyt innslag av allsang og seidelsvinging når Kurbadhagen blir omgjort til et lokalt mini-München.

For den som holder ut i teltet til midnatt og vel så det, blir det til og med mulighet for å fortsette festen på Thaulows med tysk disko-nachspiel. En drømmekveld for mange, det ...

Mye musikal

Og om det finnes noen med andre preferanser enn ompaompa og Modern Talking, så er det mulighet også for dem til å finne kulturarrangementer i Fjor'n i helga.

Sandefjord Teaterforenings store «Shrek»-musikal, som i SB ble belønnet med terningkast 6, skal fra torsdag til og med søndag framføres hele seks ganger i Hjertnes kulturhus.

Artikkelen fortsetter under bildet

FØRSTE GANG I NORGE: Rundt 160 aktører står på scenen under Sandefjord Teaterforenings «Shrek»-musikal.

FØRSTE GANG I NORGE: Rundt 160 aktører står på scenen under Sandefjord Teaterforenings «Shrek»-musikal. Foto:

Den lokale teaterforeningen hadde for to uker siden norgespremiere på musikalen. Over 160 skuespillere og et orkester på 22 medlemmer er i aksjon i stykket, der Shrek, Fiona og Esel, der Joachim Svendsrød (Shrek), Mari Dodd Kjølstad (Fiona), Oscar Zimmermann Greger (eselet) og Robin Horsgaard Larsen (Grev Farquaad) har hovedrollene.

På norgesturné

Eva & The Heartmaker-vokalist Eva Weel Skram har fått ekstra mye oppmerksomhet etter at hun deltok på TV2s «Hver gang vi møtes» for et par år siden.

LES OGSÅ: Svein i vinden med ny storsatsing

Siden har hun turnert landet rundt flere ganger, og fjoråret ble toppet med tittellåten «Selmas Sang» til NRKs juleserie «Snøfall».

Lørdag kveld har Eva Weel Skram kafékonsert i Parksalen på Park hotell.

Artikkelen fortsetter under bildet

KAFÉKONSERT: Eva Weel Skram har konsert på Park hotell lørdag. (Pressefoto)

KAFÉKONSERT: Eva Weel Skram har konsert på Park hotell lørdag. (Pressefoto)

Dit kommer hun med helt nye låter fra sitt første norskspråklige album, i tillegg til utvalgte låter fra «Hver gang vi møtes», gamle hits ikledd nye drakter og en og annen overraskelse.

Gamle kjenninger

Det blir også mye lokal musikk rundt om i Sandefjord i løpet av dagene framover.

Den som har bodd i byen en stund, kan nesten ikke ha unngått å legge merke til Blue Jeans Band.

LES OGSÅ: Denne gjengen drømmer om «trutsolgt» forestilling

Gruppa ble unnfanget under eika på Bugården ungdomsskole i det herrens år 1973 av Svenn Inge Nilsen og Hein Ivan Mikkelsen. 3.100 spilleoppdrag senere er Blue Jeans Band fremdeles på hugget, og fredag kveld går de på scenen på Tre Lykter på Park hotell.

Artikkelen fortsetter under bildet

Veteraner til Tre Lykter: To av besetningen i Blue Jeans Band, Reidar Helgeland til venstre og Svenn-Inge Nilsen.

Veteraner til Tre Lykter: To av besetningen i Blue Jeans Band, Reidar Helgeland til venstre og Svenn-Inge Nilsen. Foto:

Reidar Helgeland (gitar, vokal og perkusjon), Svenn Inge Nilsen (bass og vokal), Hein Ivan Mikkelsen (trommer og vokal) og Gunnar Lindsholm (gitar og vokal) er ifølge seg selv glade musikanter fra tidlig middelalder. De lover tøff og flott dansemusikk fra 60-tallet og fram til i dag, og har storheter som The Eagles, Creedence, Beatles, Dire Straits, Queen og Chris Rea på repertoaret.

På pub

Jazzy Sassy Frankfurters har sin faste lørdagsjazz på Draaben, og hundre meter unna er det samtidig ettermiddagsblues på The Note med Knut Nordhagen og Zoot Ramblers.

Artikkelen fortsetter under bildet

TRUBADUR: Elling Sollie Hem spiller lørdag på Knaus pub på Framnes sammen med pianist Gunnar J. Hansen.

TRUBADUR: Elling Sollie Hem spiller lørdag på Knaus pub på Framnes sammen med pianist Gunnar J. Hansen. Foto:

På Knaus pub på Framnes skal den populære trubaduren Elling Hem spille lørdag, godt assistert av Gunnar J. Hansen på piano.

Også puben på Haukerød byr på musikk lørdag. Da skal Tor Kristian Bøe spille muntre og egenskrevne viser om nettopp livet på Haukerød.

Kultur i dagene framover

Torsdag 12. oktober:

 • Musikalen «Shrek». Hjertnes, kl 18.00.
 • Trygve Skaug. Midtåsen café, kl 19.00.

Fredag 13. oktober:

 • Musikalen «Shrek». Hjertnes, kl 18.00.
 • Åpning kunstustilling på Stokke bygdetun, kl 18.00.
 • Grans Oktoberfest med ompa, lederhosen, jodling, konkurranser, sang og dans på bordene. Show m/Hansi aus Bayern, Sandefjord Brass Symposium, DJ Howard. Kurbadhagen, fra kl 18.00.
 • Læffen Band. The Note på Aagaardas plass, kl 21.00.
 • Blue Jeans Band. Tre Lykter på Park hotell, kl 22.00.

Lørdag 14. oktober:

 • Barnas kulturprogram: «Jacky». Hjertnesfoajéen, kl 13.00.
 • Musikalen «Shrek». Hjertnes, kl 13.00 og 18.00.
 • Åpning av Marte Aas-utstillingen «What I Miss About People, and What I Don't Miss About People». Sandefjord Kunstforening, Strandpromenaden 9. Kl. 14.00.
 • Lørdagsjazz med Jazzy Sassy Frankfurters. Draaben bar i Torggata, kl 16.00.
 • Ettermiddagsblues med husbandet Zoot Ramblers m/gjester. The Note på Aagaards plass, kl 16.00.
 • Grans Oktoberfest med ompa, lederhosen, jodling, konkurranser, sang og dans på bordene. Show m/Hansi aus Bayern, Sandefjord Brass Symposium, DJ Howard. Kurbadhagen, fra kl 17.00.
 • Eva Weel Skram. Parksalen, kl 21.00.
 • Tor Kristian Bøe spiller egenskrevne viser om livet på Haukerød. Haukerødpuben, kl 21.00.
 • Elling Hem og Gunnar J. Hansen. Knaus pub på Framnes, kl 22.00.

Søndag 15. oktober:

 • «Rørviks morsomme univers». Høytlesning for barn.Sandefjord bibliotek, kl 13.00.
 • Musikalen «Shrek». Hjertnes, kl 13.00 og 18.00.
 • Konsert med Sandefjord gospelkor, Bugården menighetskor og Sønner av døtre. Bugården kirke, kl 18.00.

Tirsdag 17. oktober.

 • Underholdningsvogna presenterer forestillingen «100 år med Vera Lynn». Sole lokale, Store Bergan. Kl 18.00.
 • Søppelfestival utstillingsåpning. Lise Gulbransen fra Hold Norge Rent åpner søppelfestivalen. Kulturelt og musikalsk innslag av Rannveig Horntvedt m.fl. Sandefjord bibliotek, kl 18.00.

Artikkeltags