For blir du med bak porten, og litt forbi det hvitmalte huset med de grønne karmene og utallige spikerhull i veggene, ja, da får du se hva Sandefjord Maleklubb har brukt tiden på fram til årets hageutstilling.

– Det blir en del spiker i veggene, men pytt, pytt. Det er bare hyggelig å ha utstilling hjemme, sier eieren av hagen, og det hvite huset med grønne karmer og spikerhull, Ellen Aabye.

Fra torsdag til og med lørdag, kan besøkende velge blant 50 lokale kunstkupp å ta med hjem til veggen sin. Utstillingen er åpen hver dag fra 12–17.

Jubileum

I tillegg til femte året med hageutstilling, feirer klubben i år sin 30 år lange eksistens. I 1985 startet klubben sin kunstneriske virksomhet ved Sandefjord Kurbad. Én av initiativtakerne, Bjarte Håland, er med den dag i dag, og klar for årets utstilling. De ti medlemmene møtes hver tirsdag for å male, dele erfaringer og tilbakemeldinger. Og for å komme videre i sine kunstneriske prosesser.

– Vi får ofte besøk av profesjonelle lærere, vi arrangerer malekurs og drar på ekskursjoner. Det er viktig å komme videre, sier Lindy Flisnes.

Malerne ønsker gjerne nye tilskudd til klubben sin. Humor er viktig, og gøy har de det, bedyrer malerne.

– Eller så er det terpentinen, skyter en hittil ikke navngitt kilde lattermildt inn fra sidelinjen.

 

Plass til flere

Plass til mange har de også under hageutstillingen. Skulle det falle noen dråper fra himmelen, er det ingen kunstkrise, da blir utstillingen flyttet inn i Aabyes hus. Så møter du smilende folk i Bjerggata 14 i løpet av dagene, er det kanskje noen av malerne som vil invitere deg inn i hagen? Eller noen som er har vært der og er glade for at Aabye nettopp fikk en tom spiker på veggen sin?

Utstillere i år er: Pernille W. Hagtvedt, Turid Bjørnum, Leiv Magnus Bø, Turid Eek, Bente og Bjarte Håland, Ellen Aabye, Lindy Flisnes og Ellen Marie Keim Johansen.

LES OGSÅ: Står opp sammen med solen