Disse får vi se mye til på Sandefjord-scenene i sommer

BLIR MYE Å SE I SOMMER: Arne Martin Nybo (t.v.) og Magnus Murphy Joelson bruker sommeren til å spille i hjembyen.

BLIR MYE Å SE I SOMMER: Arne Martin Nybo (t.v.) og Magnus Murphy Joelson bruker sommeren til å spille i hjembyen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Når musikkstudentene reiser hjem til Sandefjord om sommeren, er det ikke for å drive latmannsliv. Intrumentene er med i bagasjen, og ett av høydepunktene for kompisgjengen er å samles i Vestfold Jazzensemble.

DEL

– Vestfold Jazzensemble er et prosjektbasert orkester, med en litt «flytende» besetning bestående av musikkstuderende og unge profesjonelle vestfoldinger i 20-årene, forteller trombonist og sandefjording Magnus Murphy Joelson (24).

Medlemmene har bakgrunn fra musikkutdanningene i blant annet Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Gøteborg og København, og møtes for å spille sammen når de er hjemme i fylket.

Ensemblet konsertdebuterte i Fon-teltet sommeren 2013, og spilte i Verdensteateret jula samme år. Påska 2015 var de igjen på plass i Verdensteateret, da med pianist Olga Konkova som gjest.

Lager låtene selv

Lørdag 2. juli klokka 20.00 i Kurbadet er de klare for fjerde episode.

– Det skal bli en actionfylt helaften, sier Joelsen, som nylig avsluttet masterstudiet på Norges musikkhøgskole.

Sammen med gitarist Arne Martin Nybo (22) skriver han de fleste komposisjonene.

– Vi og kontrabassist Petter Asbjørnsen utgjør vel på en måte «styret», men alle i ensemblet bidrar. Medlemmene kjenner hverandre godt, så vi tar det vi har og arrangerer ut fra besetningen, sier Nybo som de siste årene har studert utøvende jazzgitar ved Universitetet i Stavanger.

I tillegg til Nybo, Joelson og Asbjørnsen er besetningen i Vestfold Jazzensemble på konserten i Kurbadet lørdag kveld saksofonistene Lukas Zabulionis, Mathias Hagen og Kristoffer Lippestad, fiolinist Jørgen Krøger Mathisen, tangentist Anders Gleditsch, hornist Ulrik Ravn Jensen, perkusjonist Jørgen Natland Apeness og trommeslager Raymond Storaunet Lavik.

– De fleste av oss er ferdige med bacheloren, så det begynner å bli folk av oss, sier Joelson med et smil.

Han er utdannet som utøvende og komponerende musiker, et studium som også Nybo skal i gang med.

Vestfold Jazzensemble beskriver de som et beat-basert kollektiv med plass for improvisasjon.

LES OGSÅ: Debuterer med mystikk, magi og melodier

– Det er ikke swing, det vi driver med. Jazz og rock er vel en slags referanse for uttrykket, selv om det kanskje ikke forklarer mye, så «åpne» som musikalske sjangere er blitt. Det er lov å la seg inspirere av alt og å mikse inntrykk. Dét håper vi at ensemblet er et eksempel på, sier trombonisten og gitaristen.

Er med på mye

Joelson, Nybo og de andre jazzensemble-medlemmene skal også på andre fronter sørge for en innholdsrik musikksommer i Sandefjord. Draaben kulturbar i Torggata har nå i juli konsertserien «Sommer i Fjord'n». Der blir de aktive medlemmene i Vestfold Jazzensemble å se og høre i mange sammenhenger.

Blant annet skal Arne Martin Nybo, Jørgen Krøger Mathisen og Mathias Hagen opp på Draaben-scenen 14. juli, som medlemmer av Quasar, et band som blander orientalsk tonalitet og rytme med nordiske uttrykk.

LES OGSÅ: Setter pris på sandefjordske talenter

21. juli utgjør Lukas Zabulionis, Anders Gleditsch og Petter Asbjørnsen tre femtedeler av Lampp, som spiller både jazzstandarder og uutgitte originaler skrevet av musikerne selv. 22. juli er Lampp tilbake, men da under navnet Martin Nodeland Kvintett og med jamming på kveldsplanen.

29. juli avsluttes «Sommer i Fjord'n»-serien med at Arne Martin Nybo, Magnus Joelson Murphy og Raymond Storaunet Lavik - som sammen med Lasse Kløvstad, Sigurd Waldemar Mong-Nybo og Nicholas Christiansen utgjør bandet Box 'N' Går - spiller pop, rock og funk.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken