Kor og korps i konsertkø

BYENS ELDSTE I FULL VIGØR: Helt siden 1853 har menn fått synge ut i Sandefjords Sangforening. Byens eldste forening er blant de mange korene som skal i aksjon i helga. ARKIVFOTO:  OLAF AKSELSEN

BYENS ELDSTE I FULL VIGØR: Helt siden 1853 har menn fått synge ut i Sandefjords Sangforening. Byens eldste forening er blant de mange korene som skal i aksjon i helga. ARKIVFOTO: OLAF AKSELSEN

Artikkelen er over 5 år gammel

Har du sansen for kor, korps og storband, går du ei travel musikkhelg i møte. Når arrangementene står like tett som 32-delene på musikantenes noteark, har du liten sjanse til å få med deg alt.

DEL

Fra fredag kveld til langt utpå søndagen skal nemlig kor synge, storbandet skal swinge og korps skal spille rundt om i Sandefjords-distriktet.

Flere av arrangementene foregår samtidig, så de som har lyst til å høre trompettoner eller tenorstruper, må nøye velge hvilke konserter de skal gå på. Eller bevege seg så kjapt som mulig fra sted til sted, og få med seg litt her og noe der.

Byens eldste jubilerer

Fredag kveld spiller Sandefjord Veteranensemble og Sandefjord Storband opp med én times mellomrom.

Veteranensemblet og deres nye dirigent Anne Holt Hasle spiller gratiskonsert på Atlantic, der de har med seg sangpedagog og solist Mona Skatteboe og fem jenter fra musikklinja på SVGS. Storbandet på sin side hyller Frank Sinatra med spesialrepertoar og dansekveld på Kurbadet.

LES OGSÅ: Sandefjord Storband går i barndommen

Lørdag blir det enda mer messingmusikk når byens eldste korps – Sandefjord gutte- og jentekorps – feirer sine første 100 år med jubileumskonsert.

VETERANER: Sandefjord Veteranensemble har konsert fredag kveld.

VETERANER: Sandefjord Veteranensemble har konsert fredag kveld.

Mange skal synge ut

Det blir også et solid korjubileum i distriktet i helga, når Tjølling Sangforening søndag feirer at de har nådd den respektable alder av 120 år.

Jubileumskonserten i Tjølling kirke starter samtidig som to andre sangkonserter er i gang i Sandefjord.

Søndag klokka 17 skal nemlig Sandefjords Sangforening ha konsert i festsalen på Atlantic, der de har med seg sopranen Åshild Skiri Refsdal og den islandske fiolinisten Hjørleifur Valsson som gjester.

De konkurrerer om oppmerksomheten med Pinsekirken Salems støttekonsert til inntekt for forfulgte kristne i IS-dominerte områder. Også denne starter klokka 17, og i Salem opptrer blant andre Hans Inge Fagervik, David Jensen, Anja K. Asteberg og et prosjektkor.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.