Inspirert av japansk tegneserie

Isabell Aronsen dokumenterer deler av livet sitt på bloggen “Dead Sushi”. Sånn presenterer hun seg der: “Jeg heter Isabell, også kalt Isah, og dette er min retarda blogg, der jeg blogger om hverdagen min, interessene mine, venner og alt sånt crap.” foto: Vigdis Løbach

Isabell Aronsen dokumenterer deler av livet sitt på bloggen “Dead Sushi”. Sånn presenterer hun seg der: “Jeg heter Isabell, også kalt Isah, og dette er min retarda blogg, der jeg blogger om hverdagen min, interessene mine, venner og alt sånt crap.” foto: Vigdis Løbach

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Hun er interessert i japansk gatemote, og lar seg inspirere av den særpregede stilen.

DEL

Isabell Aronsen er mer enn gjennomsnittlig interessert i de japanske tegneserieformene manga og anime. Det gjenspeiler seg i klesstil og interesser. Det tofargede håret har blitt et varemerke, og hun er slettes ikke redd for å synes i gatebildet.– Folk får tror hva de vil. Jeg bare lever, sier Isabell

Var ivrig leser av Donald

Isabell har vokst opp på Virik. Hun er enebarn, men har litt søsken, eller stesøsken, som hun sier.

– Jeg har vært fram-og-tilbake barn hos mamma og pappa, men nå bor jeg mest hos mamma, sier Isabell.

Hun var innom mange ulike aktiviteter som barn, og ramser opp bl.a. karate, tur, kor og hiphop. Hun ble tidlig interessert i tegneserier, og var en ivrig Donald-leser. Tegning var også en aktivitet hun drev mye med som liten, og som hun fortsatt driver med.

Går på utstillingsdesign

Helt fra hun gikk på barneskolen, har hun visst at hun ville drive med noe kreativt.


– Jeg er ikke så veldig teoretisk anlagt. Jeg liker ikke å sitte lenge stille og skrive, men tegne liker jeg, forteller Isabell. Da hun skulle velge retning på videregående, ble det først design og håndverk, så interiør og utstillingsdesign på SVGS. Nå går hun på utstillingsdesign på Færder i Tønsberg.

– Egentlig hadde jeg lyst til å gå på kostymedesign, men jeg kan ikke sy, ler Isabell.

Hun er fornøyd med skolen, og lærer mye om hvordan man presenterer varer i butikker, for å få balanse og blikkfang i utstillingsvinduet. To dager i uka har hun praksis på KappAhl, og synes det er nyttig å se hvordan det hun lærer på skolen kan brukes i praksis.

Skriver bloggen “Dead Sushi”

Allerede da hun gikk i 8. klasse, ble hun interessert i Japan, og drømmer selvfølgelig om å reise dit en gang i framtiden.


– Den japanske gatestilen er morsom, og gir spenning i hverdagen. Folk i Japan tar den lekne stilen helt ut, sier Isabell.

Hun er ikke alene om stilen sin, her heller. Flere ganger i året møtes folk som liker anime til cosplaying eller conventions, der de ifører seg kostyme, og gjerne er en animekarakter.

– Jeg bruker mye tid på klær i hverdagen. Jeg legger morgendagens antrekk fram om kvelden, men søndager slapper jeg av, ler Isabell.

Isabell har blogget siden 2009, og nå er det på bloggen “Dead Sushi” hun utfolder seg.

– Jeg blogger stort sett hver dag, om stort og smått, men det er ikke hver dag det er like interessant. Det er uansett en grei form for dagbok.

Les Isabells blogg HER!

Vanskelige valg

Isabell bruker mye tid ved datamaskinen, til blogging og spill, og hun lager av og til musikk. Hun har en kjæreste i Oslo, og bruker mye tid på tog og buss.

– Hva jeg skal bli? Det aner jeg rett og slett ikke, sier Isabell.

Heldigvis er det fortsatt litt tid til før hun må velge hva hun skal gjøre til neste år. Og skulle man lurer på hva hun velger, er det bare å følge med på “Dead Sushi”.

Artikkeltags