Stemningsfull jazz på Hvaltorvet

STEMNING: Mina Nystad skal med piano og sang gi forbipaserende en god dose stemningsfull musikk.

STEMNING: Mina Nystad skal med piano og sang gi forbipaserende en god dose stemningsfull musikk. Foto:

Mina Nystad er luke nummer sju i årets musikalske julekalender. SVGS-eleven skal underholde med piano og sang i glassgården på Hvaltorvet klokken 1640.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Den 17 år gamle jenta har allerede blitt et kjent navn i flere musikalske kretser. For tiden er hun elev på musikklinja andre året ved Sandefjord videregående skole med piano som hovedinstrument. For en kort tid siden ga hun ut en EP med selvskrevne låter der hun spiller piano og synger selv. Det at hun nå har fått muligheten til å bli med på Hvalkjæftens julekalender synes hun er veldig flott.

– Jeg gleder meg veldig, dette er en flott mulighet å få lov til å spille for mennesker som passerer i gatene på sin julehandel. Jeg er veldig glad for at jeg får muligheten til å bidra til årets kalender, sier Mina Nystad.

Stemningsfullt er det hun håper publikum vil sitte igjen med av inntrykk etter sin lille konsert. Hun planlegger å spille litt tradisjonelle julelåter, men også noe fra sin nyutgitte EP. Om tiden strekker til, kanskje en jazz-låt på tampen.

– Det blir ikke bare julesanger, jeg håper at de som kommer forbi vil like noe som ikke er direkte julesanger. Det rolige, kanskje noe de ikke har hørt før, men som skal være med på å gi de som kommer den gode julestemningen, sier Mina.

Selv betegner hun musikken på albumet som jazz, Soul R & B-inspirert. Det er i den gata hun liker å bevege seg i musikalsk og hun vil fortsette å fordype seg i, etter endt videregående. Men før det skal hun innfri seg en liten pause fra studier og reise.

– Jeg liker veldig godt den musikalske retningen, det er nok derfor den litt «slowe» rolige jazzen som ligger meg nærmest og som jeg gleder meg til å dele med publikum i Sandefjord, sier hun.

Det spille på fortauet er noe hun aldri har gjort før og er derfor noe hun er litt spent på men også ser fram til. Det blir spennende å oppleve bylivet komme forbi og spille sin musikk for julehandlende mennesker i Sandefjord sentrum.

Hvalkjæftens kulturelle julekalender

Et samarbeid mellom mannskoret Hvalkjæften, Fjorden sanitetsforening, Sandefjord Byen Vår, Sandefjords Blad og Sandefjord kommune.

Stor kulturdugnad gjennom hele førjulstida, med kulturinnslag hver ettermiddag fra 1. til 24. desember i sentrum.

Hva, hvor og når blir presentert på sb.no dagen før lukeåpningen, og i papiravisa på den aktuelle dagen.

Pengene går til barn og unge som driver med idrett, og som mangler utstyr/penger til kontingenter og cuper.

Vil du støtte formålet kan du vippse til Fjorden sanitetsforenings nummer 12128.

Artikkeltags