Einar lager festival og musikk av miljøsaken

AKTIV: Einar Flaa er i støtet for tiden. Nå kommer både festival, singel og album fra Stokke-artisten.

AKTIV: Einar Flaa er i støtet for tiden. Nå kommer både festival, singel og album fra Stokke-artisten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Einar Flaa er tilbake for fullt. Og fortsatt handler det om miljøsaken for den engasjerte artisten fra Stokke.

DEL

Ikke bare blir det enda en «miljøfestival» i Melsomvik til sommeren. Flaa kommer etter hvert også ut med et nytt album. Ja, du kan vel nesten tenke deg tematikken på det? Riktig, miljøsaken.

– Ja, jeg har ny musikk på gang. Jeg turnerte i fjor sammen med artisten Paal Flaata, og i en forbindelse med en konsert vi hadde på Parkteatret i Oslo, kom jeg i kontakt med plateselskapet Grappa. De ville gjerne arbeide med meg, og etter hvert fikk vi i stand en avtale.

– Jeg er veldig happy

Det er da også Grappa som vil utgi det kommende albumet til Einar Flaa.

– Jeg er veldig happy med dette. Det er omtrent det beste som kunne ha hendt meg. Jeg har fått en flott deal med dem, litt sånn som man drømmer om når man er atten. Og jeg har jo bikka førti, sier Flaa.

Albumet, hvis tittel foreløpig er hemmelig har tekster som på forskjellig vis tar opp miljøproblematikken.

– Ja, det er nesten så jeg omtaler dette som mitt «opprørsalbum», smiler artisten som i sitt sivile liv faktisk tjener til sitt daglige brød i nettopp Miljødirektoratet.

Men først en singel.

– Dette blir en forsmak, singelen heter «So called friend» og slippes om ikke så lenge. Deretter planlegger jeg to singelslipp til før albumet kommer i september.

– En suksess i fjor

I 2016 var Flaa over en tur til USA hvor han blant annet fikk oppleve veldedighetsarrangementet «Farm Aid» som folk som Neil Young og Willie Nelson står bak. Full av ideer vendte han tilbake til Norge med troen på at noe lignende kunne la seg arrangere her.

I fjor sommer gikk den første «miljøfestivalen» av stabelen i Melsomvik.

– Det var en suksess, mer enn tre tusen møtte opp. Så nå begynner dette å få litt form. Vi satser igjen på to dager, 29. og 30. juni. Den første dagen vil det for det meste bli foredrag, mens den andre dagen vil være mer dominert av musikk og konserter. Det kommer til å bli større i år enn det var i fjor, opplyser Flaa.

Artikkeltags