Stjernelag til Sandefjord: – Vi skal feste som i 2009!

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er ikke gjort med to ord å presentere gjengen med dyktige musikere og artister som slippes av Fjordfesten denne uka. Fredag 2. august er Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm klare for Sandefjord.

DEL

– Gutta som tok Norge med storm for 10 år siden har funnet tilbake og skal i sommer ut på ny turne. Vi er veldig glade og stolte over at vi endelig kan fortelle at Fjordfesten er et av stedene hvor de skal holde konsert denne sommeren, smiler Hanne Børresen Johansen.

Det er 10 år siden sist de fire hadde sin forrige konsertserie i Norge. Da ble gutta enormt populære. Så dette er trolig en reunion som mange vil ha med seg. Bare minutter etter at det ble kjent at gutta skulle ha en gjenforeningskonsert i Spektrum, var alle billettene solgt.

– De har hatt en god pause nå, men da det var en mulighet for at de skulle spille sammen igjen, måtte vi bare ha dem. De skal spille både kjente låter og stoff som er nytt for dem. Jeg er trygg på at dette kommer til å treffe sandefjordsjela, sier Børresen Johansen.

LES OGSÅ: Hele Norges «onkel» kommer til Fjordfesten

Klimpret sammen

I fjor høst kom Lind og Nilsen sammen for å spille litt gitar, synge og mimre. Det ga umiddelbar mersmak. To telefoner ble tatt og både Fuentes og Holm ville være med. Siden da har de fire øvd og gravd i skattekammeret av låter de elsker.

– Dette kommer til å bli vanvittig gøy både for oss og for publikum. Vi klinker til, og skal lage fest hver kveld vi går på scenen. We´re gonna party like it´s 2009, ler Nilsen.

– Det blir en tidsreise i dobbelt forstand. Publikummet vårt har også blitt eldre siden vi sist var på veien. Denne gangen utvider vi repertoaret vårt. Flere låter, større bredde, større produksjon og enda flere hits. Publikum fortjener en festkveld som dette – og vi gleder oss, sier Lind.

– De som så oss i 2006 og 2009 vil kjenne seg godt igjen. Men også de som var barn den gangen vil kose seg nå. God musikk og god stemning treffer alle! Det blir flest nye låter vi aldri har opptrådt med før, sier Holm.

– Ta med deg noen du er glad i, fyll opp glasset og gjør deg klar for en fantastisk musikalsk aften – med fest, allsang og topp stemning, sier Fuentes med et bredt smil.

LES OGSÅ: Norges nye popdronning – Julie (24) kommer til Sandefjord

(Saken fortsetter under bildet)

STJERNE: Det er ikke første gang Kurt Nilsen kommer til Fjordfesten. Dette bildet ble tatt i 2013.

STJERNE: Det er ikke første gang Kurt Nilsen kommer til Fjordfesten. Dette bildet ble tatt i 2013. Foto:

Ingen kø fredag

Lind, Nilsen, Fuentes og Holm (LNFH) passer midt i målgruppa til Fjordfesten. Alderssnittet på publikum er på over 30 år, og der befinner artistene i firkløveret seg også.

Det er ti år siden de sammen sang «Halleluja» og nå skal LNFH få den ære å åpne Fjordfesten 2019. Da er det ifølge Børresen Johansen ingen som bør stå i kø for å stå i billettkø fredag.

– Vi tar grep om publikum. Nå gjelder det å sette på bånd FØR fredag. Med denne konserten regner vi med å treffe blink hos publikum. Av årets bookinger er jeg absolutt mest stolt av denne, smiler hun.

Festival og møteplass

– Vi skal ha trøkket på Fjordfesten, det skal selvfølgelig være en musikkfestival. Men det skal også være mulig å trekke seg litt unna for å prate mellom konsertene, sier Børresen Johansen.

Hun forteller at frukthagen, spiseriet, ladeteltet og barene har fungert akkurat slik det var planlagt. På Fjordfesten er det mange som møtes én gang i året og da skal det være mulig å oppdatere hverandre.

– Dette skal være årets sosiale møteplass i Sandefjord. Derfor beholder vi det vi ser at publikum liker, sier hun.

LES OGSÅ: Fjordfesten håper på 6.000 i Badeparken

KOS I FRUKTHAGEN: Ett av områdene det er mulig å sette seg ned i er denne hagen med dekorative frukttrær.

KOS I FRUKTHAGEN: Ett av områdene det er mulig å sette seg ned i er denne hagen med dekorative frukttrær.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken