Valen-koret legges ned

VALEN-KORET: Dirigent Guy Poupart sa takk for seg. Kombinert med dårlig rekruttering var det spikeren i kista for det tradisjonsrike koret.

VALEN-KORET: Dirigent Guy Poupart sa takk for seg. Kombinert med dårlig rekruttering var det spikeren i kista for det tradisjonsrike koret. Foto:

Det historiske koret avslutter med julekonserter i Stokke og Tønsberg før det er helt slutt.

DEL

(Tønsbergs Blad) Valen-koret ble stiftet av Sverre Valen i 1964, og har vært en kjempe i det vestfoldske musikkmiljøet siden. Valen-koret har også vært et av Norges beste kor i lang tid. Men de siste årene har koret hatt problemer med rekrutteringen. Og i går ble det klart at det nå er endelig slutt etter over 50 år.

«Som styreleder for Valen-koret må jeg komme med følgende triste kunngjøring:

Valen-korets medlemmer har den 13. november 2017 besluttet å legge ned korets virksomhet  fra kommende årsskifte», skriver styreleder Ann Kristin Sørhaug i en pressemelding.

Mange sluttet

– Koret fikk i høst varsel om stor avgang av kormedlemmer etter mange års deltakelse i koret, et generasjonsskifte som blir større enn man hadde håpet på. Dirigent Guy Poupart trakk  seg som dirigent 23. oktober,  men vil fullføre løpet sammen med koret og sørge for to verdige og vakre julekonserter i desember, skriver Sørhaug.

To julekonserter

På grunn av at koret ikke har klart å rekruttere i tilstrekkelig grad, mener koret at det ikke kan opprettholde ønsket nivå fra nyåret.

Valen-koret ønsker å avslutte mens det enda kan levere korsang av høy kvalitet og lover to flotte julekonserter i Stokke kirke lørdag 9. desember og Tønsberg domkirke tirsdag 19. desember.

Artikkeltags