Lørdag 20. januar er det klart for «Sammen for MyHome 2» på Verdensteateret i Kongens gate.

Også i år stiller lokale artister og medarbeidere gratis opp for veldedighetskonserten. Pengene som kommer inn sendes til et barnehjem som drives av sandefjordingene, Petal Anne og Leif Arild Jensen i Sierra Leone i Afrika.

På plakaten står bossa/samba/jazz-prosjektet Kelly Dickson m/Bitt av Brazillien, elektronikapop-artisten Ida Stein, visesangeren Lars Moen, Elvis-bandet Ol' McDonalds, soul/funk-gruppa The F&M Project, Philips Pirater med sin tunge bluesrock og Mirror Image, som har spesialisert seg på coverversjoner av klassisk partyrock.

LES MER: En god sak søker gode hjelpere

– Det er jo ikke så store apparatet i planleggingen. Det er meg, Hanne Reidun Storstein og - opp mot artistene jobber André Nilsen. Han tar seg av alt det tekniske og scene, forteller arrangør av veldedighetskonserten, Stian Lundh Hansen.

Han sier at det for det meste er familie og eget nettverk som hjelper til med konserten. De er omkring 20 personer i arbeid selve kvelden, men det er alltid plass dersom flere vil hjelpe til. I fjor fikk MyHome overført 70.000 kroner til barnehjemmets konto.

(Saken fortsetter under bildet)

Engangsgreie - for tredje gang

Det begynte med en idé om å lage en konsert istedenfor et 40-årslag, hvor Lundh Hansen inviterte både venner og kolleger, men han var ikke så opptatt av å få gavene som hørte med til jubileet.

– Da kom jeg til å tenke på barnehjemsprosjektet til Leif Arild Jensen. Jeg er så imponert over hva han og kona får til. De bruker av all sin fritid, sier Lundh Hansen.

Han traff Jensen for 10 år siden, da jobbet de sammen i ett års tid. Blant annet med å se på logoen til MyHome.

– Det er ikke slik at de tar av innsamlede midler for å reise ned til Siera Leone for å jobbe heller. Reisene betaler de ut av egen lomme. Så her går alle de innsamlede kronene direkte til barna.

My Home

  • Barnehjem, startet opp i august 2008
  • Ligger i Freetown, hovedstaden i Sierra Leone, som er et av Afrikas økonomisk minst utviklede land
  • Målet er å sikre barn en bedre oppvekst
  • Driftes fra Sandefjord av My African Aid Organisation (MAAO) v/Leif Arild Jensen og Petal Anne Jensen.

Bare i fjor ble det plass til seks nye barn på barnehjemmet. De ble ifølge Lundh Hansen hentet fra slummen, og nå skal de foreldreløse ungene få et trygt sted å bo samt mat og utdannelse.

– Da jeg fikk et bilde av barna på mobiltelefonen ble det veldig nært. I fjor fikk alle artistene som deltok tegninger fra noen av barna, sier han.

Lundh Hansen forteller at han sjekket et av navnene som hadde vært inne og trykket liker årets arrangement på Facebook.

– Jeg kjente igjen navnet fra en av tegningene jeg hadde fått, sier han.

Det at pengene som samles inn har mottakere som synes, tenker Lund Hansen at betyr mye. Det at «Sammen for MyHome» kan gjøre en forskjell og bety så mye er en av grunnene til at det ikke bare ble én veldedighetskonsert.

– Det skulle bare være en engangsgreie, nå er det tredje konserten smiler Lundh Hansen.

(Saken fortsetter under bildene)

Bildeserie

Artistene som stiller gratis under veldedighetskonserten

 

Ikke mange som ber om penger i januar

På spørsmålet om han ikke har truffet på feil måned, når han velger å arrangere veldelighetskonser i januar, svarer han:

– For det første så skjer det ikke så mye i byen i januar. Folk har kanskje kommet seg litt i gang igjen etter alle julebord og feiringer. Dessuten er det ikke så mange som spør etter pengene dine i januar. Om sommeren skjer det jo også mye i Sandefjord, blant annet Fjordblues som også samler inn penger til veldedighet. Jeg tror dette er et fint tidspunkt, jeg.

Billettprisen på veldedighetskonserten er satt til minimum 200 kroner, men snittprisen på hva publikum betalte i fjor var godt over dette.

Etter at alle regninger på leie av lokale, innkjøp og noe markedsføring er betalt skal resten gå uavkortet til My Home.

LES OGSÅ: – Jeg skal gå til jeg stuper av utmattelse

Flere aktiviteter fra scenen

I tillegg til de syv konsertbidragene kommer Petal Anne og Leif Arild Jensen for å snakke om barnehjemmet. De skal gi publikum en oppdatering og fortelle om hva som har skjedd siden i fjor.

– Vi skal også ha godt gammeldags loddsalg. Her blir det blant annet gavekort på sesongkort på SF, VIP-billetter til Fjordfesten, tursekker og diverse gavekort, ramser han opp.

Kveldens program

17.30 Dørene åpnes
18.15: 
Kelly Dickson m/Bitt av Brazillien
19.00: Ida Stein
19.45: Lars Moen
20.35: Ol'Mcdonalds
Pause med intervjuer og loddtrekning
21.40: The F&M Project
22.35: Philips Pirater
23.30: Mirror Image
ca. 00.15: Dørene stenges

Kilde: sammenformyhome.blogspot.no

 

MER OM My Home veldedighetskonsert 2018

Prosjektside: www.sammenformyhome.blogspot.com

Facebook: www.facebook.com/sammenformyhome

Om MyHome: www.maao.no