Ida Stein med superinnspurt inn mot Urørt-finalen

En unik sjanse: Ida Stein skjønner at Urørt-suksessen kan være et nå eller aldri for karrièren hennes. Helt uten promobudsjett er det vanskelig å nå fram, men hun kompenserer med å være høyt og lavt for å fortelle om seg selv. Den som vil se sandefjordsjenta skinne på artisthimmelen i framtida, må rekke ut en hånd til henne på p3.no. Foto: Flemming Hofmann Tveitan

En unik sjanse: Ida Stein skjønner at Urørt-suksessen kan være et nå eller aldri for karrièren hennes. Helt uten promobudsjett er det vanskelig å nå fram, men hun kompenserer med å være høyt og lavt for å fortelle om seg selv. Den som vil se sandefjordsjenta skinne på artisthimmelen i framtida, må rekke ut en hånd til henne på p3.no. Foto: Flemming Hofmann Tveitan

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

«Se opp for talentet Ida Stein, hun er den nye lyden av Norden. Hennes himmelske vokal kler elektropopen perfekt.»

DEL

Innledningen er ordrett slik artisten Ida Stein tidligere i måneden ble beskrevet av NRK P3. Av folk som i snitt hører på 116 forskjellige nye låter hver uke, og som bedre enn noen vet hva som beveger seg av nytt i Musikk-Norge.

Saken er den at 23-åringen fra Sandefjord for tiden er med i den prestisjetunge musikkonkurransen til Urørt på NRK P3.

Etter en omfattende prosess ble låten hennes, «Are we Changing», plukket ut blant tusenvis av låter, og dernest ble hun av en jury pekt på som én av ti finalister i konkurransen.

Etter det har det virkelig skrudd seg til med dueller mot andre artister, og for én uke siden ble det klart at Ida nå er én av fem artister som står igjen. Det betyr en plass på konsertscenen under musikkonferansen by:Larm i Oslo om én uke. Stort i seg selv.

LES OGSÅ: Urørt-Ida med intimkonsert hjemme i Sandefjord torsdag

Men det kan bli større. For på konferansen lørdag 5. mars avgjøres hvem som blir Årets Urørt 2016. Før den tid må fem artister bli til tre, og skal Ida bli én av dem, må hun ha folket i ryggen. For det er de som har all makt til å gå inn på p3.no og skrive #UrørtIdaStein, og sørge for at sandefjordsjenta kommer et stort skritt nærmere drømmen sin: å leve av å stå på scenen.

Ifølge oss er Ida Stein én av ti som vi har mest tro på

Eirik Havelin, programleder for Urørt på NRK

Springbrett med god svikt

Kan det å toppe en nasjonal musikkonkurranse virkelig bety så mye? Vi spør programleder for Urørt, Eirik Høsøien Havelin. Han mener å vise til tidligere deltakere som Kvelertak, Honningbarna, Lars Vaular, Mikhael Paskalev, Phil T. Rich, Ida Maria og Sissy Wish, for å nevne noem ganske få, i seg selv er svar godt nok på spørsmålet.

– Du kan bare se på dem som har deltat i finalene de siste åra. De er helt klart med å prege bransjen, sier Høsøien Havelin.

Han sier videre at det følger med en høy grad av prestisje ved å komme langt i konkurransen.

– Vi følger utviklingen svært tett og vet om det meste som rører seg i bransjen. Nåløyet for å komme langt, er meget trangt, sier han.

– Hva med Sandefjords håp, Ida Stein?

– Vel, vi lytter i snitt til 116 bidrag hver uke, og ifølge oss er Ida Stein én av ti som vi har mest tro på fra 2015. Vi har rett og slett kjempetro på henne. Hun har funnet sin stil og sin retning, og er fantastisk på radio, sier NRK-profilen.

LES OGSÅ: Ida Stein er én av ti Urørt-finalister

Konkurranseinstinkt

Ida Stein og Werner Peschut spiller på Thaulows torsdag kveld. Fredag morgen kan man sette igang å stemme på #urørtIdaStein

Ida Stein og Werner Peschut spiller på Thaulows torsdag kveld. Fredag morgen kan man sette igang å stemme på #urørtIdaStein Foto:

Hva med hovedpersonen selv? Hvordan har hun det midt oppe i all viraken?

– Jeg har et sterkt utviklet konkurranseinstinkt, så dette liker jeg, selv om det er hektisk. Jeg merker at artistlivet handler om minst like mye markedsføring som sang og låtskriving.

Idas ambisjonsnivå er like soleklart som det er høyt: det er musikk hun skal drive med. Derfor anser hun Urørt for å være ekstremt viktig der hun nå er i karrièren.

– Dette kan kickstarte det hele. Urørt er en plattform som er veldig bra. Det er veldig mye musikk som har startet med Urørt, sier hun.

Uansett hvordan det går siste uka fra mot finalen, så er sandefjordsjenta allerede blitt meget godt lagt merke til der ute. Men folkens: hadde det ikke vært moro å se henne helt «der oppe» da? Løp og stem fra og med fredag morgen.

Forresten: den som har tid og anledning torsdag 25. februar, kan se og høre Ida Stein og manager Werner Peschut spille på Thaulows i Kurbadet.

Artikkeltags