Publikum lyttet nysgjerrig til 22 år gamle Kathrine Nedrejords interessante forklaring om hvordan hennes bok «Transitt» ble til.

Bokbader Kirsten Muhle stilte spørsmålet rett fram, som ufiltrert ros og beundring:

– Du beskriver de forskjellige relasjonene utrolig godt, som flere av oss som har levd litt lenger kan kjenne oss godt igjen i, hvordan i all verden kan du vite alt dette, du er jo bare 22 år?

Foregriper livserfaring

Den unge forfatteren fra Tønsberg foregriper livserfaring når hun beskriver kompliserte familietablåer, om en jente som mister sin far i ung alder, om et spesielt mor og datterforhold og dessuten om et komplisert forhold til en gift mann, og uventet graviditet.
Med talent for språk og flyt ga forfatteren interessante svar. Hun serverte dessuten noen avsnitt fra «Transitt», som har vært ute for salg siden i våres, til begeistring for 15 frammøtte på Cordelias Hus onsdag kveld.

På reise i verden

Forfatteren veksler mellom scener fra Tønsberg, og andre verdensmetropoler som Paris. Scenene og tankestrømmen veksler, slik hun beskriver sin egen tilværelse som forfatter og student. Hun har allerede reist mye rundt i verden. Store deler av «Transitt» ble skrevet mens hun oppholdt seg i Buenos Aires.


Hun begynte på boka allerede som 19 år gammel student på NTNU i Trondheim. Men skjønnlitteratur og prosa har hun produsert siden hun var enda yngre.

Varm applaus

I tenårene skrev hun sine første dikt, flere av dem er kåret til vinnere i Dagbladets diktkonkurranser. Men det stopper ikke der. Tønsberg-jenta er allerede godt i gang med neste bokproduksjon.


Hun takket for seg med varm applaus ra publikum på Cordelias, som tydelig venter spent på neste produksjon.

Les anmeldelse av boka.