Einar Tørnquist blir ny programleder i «Brille»

Foto:

– Dette er den jobben i hele TV-bransjen som jeg tror jeg er mest egnet til.

DEL

(Tønsbergs Blad) Einar Tørnquist fra Stokke blir ny programleder for det humorbaserte kunnskapsprogrammet «Brille» på TVNorge. Til våren tar han over etter Harald Eia, som har ledet panelshowet i ti sesonger.

– Dette er den jobben i hele TV-bransjen som jeg tror jeg er mest egnet til. Min største sosiale svakhet er nemlig at jeg elsker å kakle høl i huet på folk rundt meg om interessante vitenskapelige funn, om myter og misforståelser, om kuriøse historiske oppfinnelser, om etymologiske merksnodigheter og i det hele tatt alt som har med fakta å gjøre. Vanligvis har folk pleid å bli lei av meg og hysje, men det kan de ikke lenger gjøre nå som det er jobben min. Jeg kan se for meg at det var omtrent sånn Arne Scheie følte det da han endelig fikk lov til å jobbe med fotball, sier Einar Tørnquist i en pressemelding.

Diktatorer

I fjor meldte Eia overgang til NRK, og nå ser Tørnquist sitt snitt til endelig å få opp diktatorkunnskapen i komikerpanelet.

– Vi har jo noe ulike interesseområder og det kan nok være at jeg får sneket inn noen oppgaver som går mer i retning av mine konkrete interesser. Det har, for eksempel, vært altfor lite av geografi og diktatorer. Jeg kan ikke huske å ha sett en eneste oppgave om den turkmenske megaklinkokose diktatoren Gurbanguly Mälikgulyýewiç Berdimuhamedow. Det blir det, til det norske folks store og ektefølte glede, mer av nå, sier Tørnquist.

– Blir spennende

Einar Tørnquist er ikke ny på TV-huset, han har tidligere hatt talkshowet«Tørnquist-show» på MAX, og er også aktuell på Dplay med serien «Jan Thomas og Einar blir venner».

LES OGSÅ: Superduo går fra podkast til TV

– «Brille» er et humorflaggskip for TVNorge og har betydd mye for profilen vår. Harald Eia har styrt dette skipet med kyndig hånd, og det blir spennende å se Einar Tørnquist tre inn på hovedkanalen og ta konseptet videre. Han er en lynskarp og morsom programleder, og vi har jo sett i Jan Thomas og Einar blir venner at han også tar utfordringer på strak arm, sier Eivind Landsverk, programdirektør i Discovery Networks i pressemeldingen.

Artikkeltags