Paataleshow på helsa løs

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Angstlignende symptomer, forkjølelse og betennelse i et bein preger oppladninga til årets laveste høydepunkt.

DEL

– Jeg har tilbrakt tre 0g en halv måned på sofaen, og er ikke akkurat kommet i noe bedre form – jeg blir sliten bare å av tenke på å reise meg. Det var en periode jeg knapt nok greide å gå, forteller Larsi Askevold, som har slitt med et gjennombetent bein.

Del på Facebook


– Folk sier «hæ» hele tida når jeg sier noe, så nasalt prater jeg, sier en kraftig forkjølet Billy Hem.

Hvileløse komikere

Den hanglete duoen går under navnet Paatalemyndighetene. Fredag har de premiere på sommershowet «Årets laveste høydepunkt» i Verdensteateret.

I tillegg til nevnte plager lider de to også av tynnslitte nerver. Larsi har til tider har slitt med å sove, mens Billy ofte blir sett i hvileløs vandring, stiv i blikket.

Langt mer i balanse virker Elling Hem, musikeren som i år har en mer sentral rolle på scenen. Han stiller ikke i helsetrøye denne dagen.

– Er du også med, spør SBs fotograf.
– Du virker så normal?

Larsi gliser.
– Det er jo morsomt! For det er jo ikke sant!

Tryggere

Det er tredje året på rad Paatalemyndighetene har sommershow i august, i kjølvannet av suksessene Ivo Da Capo og Hvalsommer.

Kanskje kommer det som en overraskelse på noen. Med sin skeive og absurde humor kan duoen nemlig minne en smule om den løse kanonen på dekk. Men showet er kommet for å bli. Og aktørene er tryggere enn noensinne.

– Vi har fått såpass gode tilbakemeldinger. Og det er ingenting av det vi gjør i showet jeg skammer meg over, sier Larsi Askevold, som i år har sovet bedre foran premieuka enn tidligere.

Larsis Plass

Kanskje har det også noe med Elling Hem å gjøre. Musikeren har nemlig en mer framtredende rolle som vokalist i år. Dermed kan Billy og Larsi konsentrere seg mindre om låttekster og mer om sketsjene.

I disse får vi et gjensyn blant annet med Michelle Rev – uttalt med «æ». Det kommer også et forslag om at Hvalfangstmonumentet bør døpes om til Larsis Plass.

– Med æreslønn til Askevold, utbryter Larsi.
– Det har jeg vel fortjent etter tre harde somre?

LES OGSÅ: COMEBACK 13 ÅR ETTER

Artikkeltags