Inviterer til Skam-inspirert revy

GOD BLANDING: Mange temaer blir tatt opp med humor når «Smak av ungdom» har premiere på mandag. Her er «Tante Gunda» (Vegard Theimann, 14), «Donald Trump» (Silje Horntvedt, 15), «Sana» (Mikkel Solberg,16) og «Vilde» (Vilde Dahl Simonsen, 15). De to sistnevnte karakterene er fra Skam.

GOD BLANDING: Mange temaer blir tatt opp med humor når «Smak av ungdom» har premiere på mandag. Her er «Tante Gunda» (Vegard Theimann, 14), «Donald Trump» (Silje Horntvedt, 15), «Sana» (Mikkel Solberg,16) og «Vilde» (Vilde Dahl Simonsen, 15). De to sistnevnte karakterene er fra Skam. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Skam er omformet til Smak, og fylt på med en god dose politikk, sang og mye humor. Kort sagt: Elevene ved Bugården ungdomsskole er klare med ny revy.

DEL

Etter flere måneder med øving er det mandag klart for revypremiere på Bugården ungdomsskole.

Rundt 30 elever fra 8.–10. trinn er med på oppsetningen «Smak av ungdom», som er inspirert av NRK-suksessen Skam.

– Vi har en del parodier på Skam, og de faste Skam-jentene går igjen i disse sketsjene, sier Mikkel Solberg (16), som selv skal spille Sana – hovedpersonen i årets Skam-sesong.

LES OGSÅ: – Vi har sett det beste på markedet dette året

Mye politikk, humor og sang

MYE SANG: Nesten alle innslagene har et sangnummer.

MYE SANG: Nesten alle innslagene har et sangnummer. Foto:

Han og ungdommene sier det blir et variert stykke, med mye humor og sang.

– Ideene kommer egentlig fra alt man kommer over i hverdagen. Vi har mye politikk med i år, og så blir det selvfølgelig mye humor. Det er det vi satser på, sier Vilde Dahl Simonsen.

Noen av karakterene var også med i fjorårets stykke, mens det meste er nytt. Donald Trump kommer selvfølgelig innom, og det samme gjør Sylvi Listhaug. Hva som skjer med disse to skal vi ikke avsløre, men vi kan røpe at det er noe Miljøpartiets Lan Marie Nguyen Berg ikke er særlig begeistret over!

– Det er verden sett fra elevenes øyne. Hvordan de tolker det å være en gammel dame, og hvordan de ser på hva Donald Trump gjør, er aktualiteter som kommer fram, sier regissør og koreograf Dorina Marie Eldøy-Iversen.

– De tar også opp temaene som Skam tar for seg: festing, kjærlighet og homofili – temaene som egentlig er litt tabu å snakke om, men som de er opptatt av, tilføyer hun.

LES OGSÅ: Denne konserten er så populær at markedsføring er unødvendig – det blir fullt uansett

– Står for alt selv

HUMOR I FOKUS: Denne gjengen har premiere mandag kveld.

HUMOR I FOKUS: Denne gjengen har premiere mandag kveld. Foto:

Eldøy-Iversen har hatt jobben med å sy sammen alle ideene til et stykke. Sammen med Thomas Halvorsen, som er med i bandet, har hun hjulpet til med redigering av sketsjene. Men de aller fleste er skrevet av ungdommene selv.

– Det er ganske stilig synes jeg – at de står for alt selv. Det er veldig mye fjas og tull som har oppstått fordi vi har sagt «vær så god, lek», sier hun.

I tillegg til de på scenen, er noen av ungdommene med som musikanter, sminkører og teknisk ansvarlige. Totalt er de en liten gruppe på rundt 30, der latteren og smilene virker å sitte løst.

– Det er et veldig godt miljø mellom alle. Siden vi ikke er så mange, blir alle gode venner. Vi har det kjempegøy sammen, sier Silje Horntvedt (15). Hun skjuler seg for øvrig under Trump-masken.

LES OGSÅ: Middelaldrende tenåringer til tre lykter. Blue Jeans Band ruler igjen.

– Bør glede seg til Skam-delen

SKAM-INSPIRERT: Mandag til fredag spiller elevene fra BUGS (Bugården Ungdomsskoles Grenseløse Scene) forestillingen «Smak av ungdom».

SKAM-INSPIRERT: Mandag til fredag spiller elevene fra BUGS (Bugården Ungdomsskoles Grenseløse Scene) forestillingen «Smak av ungdom». Foto:

En av de største utfordringene har vært å sveise sammen alle ideene til noe som henger sammen og gir mening, i tillegg til at det underholder de som kommer.

– Folk bør glede seg mest til Skam-delen, mener Mikkel.

– For meg er det de småvitsene vi har innimellom, de er alltid litt artige. For det meste har vi vitser som alle skjønner – selv om du ikke har sett på Skam, sier Vilde.

LES OGSÅ: 95-åringen vier våren til 70-tallet

Lange dager

Etter at gruppa hadde idémyldring før jul, har det gått slag i slag med øvinger hver uke. Den siste uka før premieren er det lange dager på skolen. Etter kl. 12 har turen gått rett fra klasserommene til gymsalen for mange timer med terping. 

– Vi har en hel uke med ordentlig øving fra 12–19. Den ene dagen var vi her til halv ni, så det ble 12 timer totalt på skolen. Nå er vi veldig spente og gira. Dette blir artig! sier Vilde.

Premieren på «Smak av ungdom» på Bugården ungdomsskole er mandag 24. april kl. 18.00. Revyen spilles også tirsdag, onsdag, torsdag og fredag samme tid.  

Artikkeltags