Mye penger i bingobøtta i sommer også

BINGO TIL GOD SAK: F.v. Simon Andersen, Steinar Hvitstein, Dorina Eldøy-Iversen og Heljar Berge. FOTO: BJØRN TORE BRØSKE

BINGO TIL GOD SAK: F.v. Simon Andersen, Steinar Hvitstein, Dorina Eldøy-Iversen og Heljar Berge. FOTO: BJØRN TORE BRØSKE

Artikkelen er over 4 år gammel

Det havnet både flaxlodd, eksotisk valuta og en og annen nøkkel i bingobøtta i sommer. Men først og fremst ble det lagt godt med gangbar mynt i den, og det er penger som kommer svært godt med for Røde Kors.

DEL

For tredje sommeren på rad er Wenches bingo blitt arrangert i Fon-teltet i Badeparken. Og for tredje gang har Wenche Foss, i skuespiller Simon Andersens skikkelse, avkrevd bingobøter, bedrevet kjærlig sjikane og samlet inn penger i bøtter og spann til et veldedig formål.

Wenches bingo har fra dag én vært en suksess i sommer-Sandefjord, med kø for å komme inn, ekstrakvelder og stor stemning. Også i år har pengene sittet løst. Opptellingen viser at det ble samlet inn totalt 158.954 kroner, som går til ny Røde Kors-båt i Sandefjord, etter at motoren på den gamle båten havarerte i fjor.

– Dette er et viktig bidrag og en stor inspirasjon for oss til å jobbe videre med å samle inn penger. Bedrifter og kommunen har også gitt økonomisk støtte, og nå mangler vi cirka 1,7 millioner kroner. Håpet er at den nye båten kan være operativ neste sommer, sier Steinar Hvitstein, leder i Sandefjord Røde Kors.

I løpet av tre år har Wenches bingo samlet inn nesten en halv million kroner i Sandefjord.

– Jeg har aldri opplevd at veldedighetsbingoer har gått så bra andre steder. På det meste har enkeltpersoner gitt 4.000-5.000 kroner, forteller Simon Andersen.

– Næringslivet har også vært fantastisk velvillige til å stille opp med alt fra flotte premier til kulepenner, sier Dorina Eldøy-Iversen og Heljar Berge. De regner med at det blir veldedighetsbingo også neste år.

– Publikumstallet har økt med 1.000 hvert år, så det er tydelig at bingoen er populær.

Artikkeltags