Stiller du deg de store spørsmålene i livet eller er du begeistret for livsfilosofi, etikk eller glad i film eller litteratur så kan det være verdt å besøke et av akademiets fire arrangementer i høst.

Sandefjord Kirkeakademi er et forum for dialog der mennesker med forskjellige meninger og livsholdninger kan møtes til åpne samtaler og meningsutveksling.

– Vi synes vi har fått til et bredt og variert program i høst. Vi ønsker å skape en møteplass for fordypning og meningsutveksling om de store evige spørsmål og tidsaktuelle temaer, sier Elise Strat og Turid Skorge.

Kristen tro

Først ute er Jan-Olav Henriksen, som er professor ved det teologiske Menighetsfakultetet i Oslo. Han besøker biblioteket i Sandefjord 5. september og legger blant annet vekt på at kristen tro handler om menneskelige erfaringer og hvordan Gud kan gi seg til kjenne i ulike dimensjoner av tilværelsen.

Han stiller seg selv mange spørsmål, blant annet: «Kan det finnes en vei for tro og religion som unngår både steril snusfornuft og religiøst tåkeprat?»

Forbilder eller sirkusartister

26. september i biblioteket kommer Teolog Gunnar Breivik som er professor emeritus i samfunnsvitenskapelige fag ved Norges idrettshøgskole, som stiller spørsmålet: «Idrettsheltene – moralske forbilder eller sirkusartister?».

Han er opptatt av verdier og etikk i idretten, og av barn og unges behov for aktivitet og utfordring.

Langsom film

29. okt. er det filmen «The Straight story» som blir vist i Parketten 1.

Filmen som er regissert av David Lynch er en ekte «road movie» i langsomt tempo med rom for løpende muligheter til ettertanke. En film om forsoning, omsorg og varme. Etter forestillingen kjøres debatt og filmens musikk blir også gjenstand for oppmerksomhet.

Edvard Hoem

21. november kommer forfatter Edvard Hoem til biblioteket.

Hans over 50 bøker har nådd et stort publikum og forfatteren vil fortelle om livet til familier fra begynnelsen av 1800-tallet fram til 1950-åra. Det vil inneholder dramatiske oppbrudd, avstand og ulykke, men også menneskelig utferdstrang og rørende gjensyn.