– Det er en viss skrekkblandet fryd akkurat nå, siden jeg ikke har sunget med storband før. Men først og fremst gleder jeg meg. Det er artig å prøve noe nytt, og storbandet er en veldig dyktig gjeng, sier Huseklepp.

LES OGSÅ: Lover dansefest i fyr og flamme i parken

Lørdag 6. august om ettermiddagen skal hun, Mari Kjølstad, Hanne Beck og Jørgen Dahl Moe være gjestevokalister med Sandefjord Storband. Og det er ikke hvilken som helst spillejobb det er snakk om.

Stedet er Badeparken, anledningen er Fjordfesten, og storbandet og vokalistene har fått oppdraget med å åpne ettermiddags- og kveldsdelen av den andre dagen av familie- og musikkfesten.

Vil satse lokalt

– Sandefjord har et storartet musikkmiljø, og vi i Fjordfesten vil at det skal gjenspeiles på festivalen, forteller arrangør Hanne Børresen Johansen.

– Vi har hatt lokale artister tidligere år med stort hell, og har lenge ønsket å ha storbandet her. Derfor er det veldig flott at de stiller, og det blir en bra måte å åpne musikkdelen av lørdagsettermiddagen på. Vi ønsker at publikum skal komme så tidlig som mulig på Fjordfesten, og med storbandet og disse dyktige vokalistene skal alt ligge til rette for en lørdag ettermiddag med smell i, mener Johansen.

LES OGSÅ: Det lønner seg å være en god hjelper

– Dette blir festlig... Nei, nå hørtes jeg gammel ut. Dette blir det fest i, seier dirigent Hans Mathisen.

– Storbandet liker å samarbeide med ulike artister, og de fire som skal synge med oss på Fjordfesten, er alle dyktige, lokale folk i startgropa av karrieren.

På repertoaret i Badeparken kommer det til å stå låter gjort kjent av blant andre Michael Bublé, Stevie Wonder, Nina Simone og Abba.

Gir Eidsvåg konkurranse

– Jeg har opptrådt med storbandet før, og de svinger vanvittig bra. Så det skal bli gøy å få synge med dem igjen, sier Jørgen Dahl Moe.

19-åringen har de siste årene markert seg som vokalist blant annet i countryrockbandet Head Over Heels, men stortrives også med funk, pop og storbandswing.

– Vi har selvsagt klare ambisjoner om å skape solid stemning. Bjørn Eidvåg og de andre som opptrer etter oss, skal få noe å strekke seg etter, sier Hans Mathisen med et smil.

Fjordfesten foregår i år 5. og 6. august. Fredag blir det konserter med Sondre Lerche, Marit Larsen, Staut, Admiral P og Madcon. På lørdag står - i tillegg til Sandefjord Storband og gjestevokalistene - artister som Jarle Bernhoft, OnklP & De Fjerne Slektningene, The Main Level og Matoma på plakaten.