Lover en real Oscar-festival på Hjertnes

INVITERER TIL HEFTIG FILMMÅNED: – Selv om Golden Globe ble delt ut tidlig i januar, er det jo Oscar-utdelingen i slutten av februar som er den filmprisen som virkelig betyr noe, sier kinokonsulent Bjørn Helge Jahnsen. I hele februar viser Hjertnes kino Oscar-kandidater. (Arkivfoto: Bjørn Tore Brøske)

INVITERER TIL HEFTIG FILMMÅNED: – Selv om Golden Globe ble delt ut tidlig i januar, er det jo Oscar-utdelingen i slutten av februar som er den filmprisen som virkelig betyr noe, sier kinokonsulent Bjørn Helge Jahnsen. I hele februar viser Hjertnes kino Oscar-kandidater. (Arkivfoto: Bjørn Tore Brøske)

Artikkelen er over 3 år gammel

Bjørn Helge Jahnsen vil gjøre februar til en skikkelig «Oscar-måned» i filmsalene på Hjertnes.

DEL

Kinokonsulenten er svært godt fornøyd med at han allerede før nominasjonene ble offentliggjort 24. januar, hadde bestilt norgespremiere på hele fem av filmene som er Oscar-nominert

– Selv om Golden Globe ble delt ut tidlig i januar, er det jo Oscar-utdelingen i slutten av februar som er den filmprisen som virkelig betyr noe. På Hjertnes slår vi virkelig på stortromma ved å vise et tosifret antall av de nominerte filmene. Hele sju titler vises for første gang, forteller Jahnsen.

Viser også repriser

Forhåndsfavoritten «La La Land» er nominert til hele 14 Oscar-priser. Med det matcher den rekorden til «Titanic» (1997) og «All about Eve» (1950).

LES OGSÅ: Flere gikk på kino i Sandefjord i fjor: Lysning i filmmørket

«Moonlight» og «Arrival» har åtte nominasjoner hver, mens «Lion», «Hacksaw Ridge» og «Manchester by the Sea» har seks nominasjoner.

STORFAVORITT: «La La Land» med Emma Stone og Ryan Gosling har allerede vunnet sju Golden Globe-priser, og er nominert til 14 Oscar-statuetter.

STORFAVORITT: «La La Land» med Emma Stone og Ryan Gosling har allerede vunnet sju Golden Globe-priser, og er nominert til 14 Oscar-statuetter. Foto:

– Hvem som stikker av med de gjeve statuene finner vi ut natt til 27. februar. Fram til da kan publikum se de fleste av filmene på kino for å gjøre seg opp sin egen mening, sier Sandefjords kinokonsulent.

LES OGSÅ: Se hvem Svein André spiller inn film med nå!

I tillegg kommer han til å vise repriser av flere av de nominerte filmene som ble vist på kino i 2016.

– Dette gjør det mulig å se godt over halvparten av de nominerte filmene i løpet av måneden.

LES OGSÅ: Ny Hollywood-film for Joachim fra Sandefjord

– Hvilke filmer det er snakk om er foreløpig usikkert, men jeg kan garantere at «Arrival», «Hacksaw Ridge» og «Hell or high water» kommer til å bli vist. Sistnevnte film er nominert til fire priser og var faktisk den dårligst besøkte filmen på Hjertnes i hele fjor, med kun ti solgte billetter.

Minst én hver uke

At en film vinner Oscar betyr heller ikke det samme som kommersiell suksess. Fjorårets store Oscar-vinner «The Revenant» med 12 nominasjoner og tre seire, solgte beskjedne 1172 billetter i Sandefjord og 238.188 billetter i hele Norge.

HISTORISK: Meryl Streep er Oscar-nominert i kategorien Beste kvinnelige skuespiller for rollen i «Florence Foster Jenkins». Dette er hennes 20. nominasjon, og Streep har så langt mottatt tre Oscar-statuetter og åtte Golden Globe-priser.

HISTORISK: Meryl Streep er Oscar-nominert i kategorien Beste kvinnelige skuespiller for rollen i «Florence Foster Jenkins». Dette er hennes 20. nominasjon, og Streep har så langt mottatt tre Oscar-statuetter og åtte Golden Globe-priser. Foto:

LES OGSÅ: Sandefjording vil sette Slottet i brann: Smeller til med skyting og skrekk

I løpet av februar er det premiere på minst én Oscar-nominert film hver uke på Hjertnes. De «tjuvstarter» allerede 27. januar med «Lion», som har fått seks Oscar-nominasjoner.

3. februar blir det premiere både på «Min pappa Toni Erdmann» (nominert til beste fremmedspråklige film) og «Vaiana» (nominert for beste animasjonsfilm og beste originalsang)

Musikal er storfavoritt

10. februar er det klart for «Moonlight» (åtte nominasjoner). 17. februar kommer «Jackie» (tre nominasjoner), mens det den 24. februar er klart for musikalfilmen «La La Land». Tidligere i år vant den alle de sju Golden Globe-prisene den var nominert til, og er nå nominert til hele 14 Oscar-priser.

– «La La Land» viser vi for øvrig førpremiere på 14. februar. 8. mars er det førpremiere på «Hidden figures», som har tre Oscar-nominasjoner og får ordinær visning på Hjertnes fra 10. mars, sier Bjørn Helge Jahnsen. 

Oscar

  • Oscar er kallenavnet på den prestisjetunge filmprisen Academy Award of Merit. Prisen deles ut hvert år i Hollywood av det amerikanske filmakademiet.
  • Første gang prisen ble delt ut var i 1929.
  • Oscar er også kallenavnet på selve statuetten. Opprinnelsen til Oscar-navnet er litt ullent. Den mest populære teorien er at bibliotekaren til Akademiet mente den lignet hennes onkel Oscar.
  • Den 89. Oscar-utdelingen for filmåret 2016 blir holdt 26. februar 2017 i Dolby Theatre.
  • Meryl Streep er den som er blitt Oscar-nominert flest ganger. Inkludert årets nominasjon i klassen Beste kvinnelige skuespiller, er hun totalt nominert 20 ganger og har så langt vunnet tre Oscar-statuetter.  

Artikkeltags