Disse jentene skal ha ti konserter på én dag!

JUBILERER: Det er nå ti år siden dirigent Vesta Zabulioniene (foran) startet Ensemble di Nuovo.Her med kormedlemmene Line Stenberg (1. rekke f.v.), Veronica Martinsen, Benedikte Askedalen, Erika Sirvinskiene, Elise Andrea Næsgaard, Erika Fjordbo, Victoria Thilesen (2. rekke f.v.), Ann Morgan Ayah, Hanne Tangård, Irmina Skutule, Emilija Mieze, Zane Kalnina og Ingrid Saga Andersen.

JUBILERER: Det er nå ti år siden dirigent Vesta Zabulioniene (foran) startet Ensemble di Nuovo.Her med kormedlemmene Line Stenberg (1. rekke f.v.), Veronica Martinsen, Benedikte Askedalen, Erika Sirvinskiene, Elise Andrea Næsgaard, Erika Fjordbo, Victoria Thilesen (2. rekke f.v.), Ann Morgan Ayah, Hanne Tangård, Irmina Skutule, Emilija Mieze, Zane Kalnina og Ingrid Saga Andersen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Når sangerne i Ensemble di Nuovo jubilerer, gjør de det skikkelig. Siden det er ti år siden det hele startet, skal koret lørdag gjøre ikke mindre enn... ja, du gjettet det: ti konserter!

DEL

28. januar blir litt av en dag for de 15 syngende jentene og damene i alderen 16-35 år. Under ledelse av dirigent Vesta Zabulioniene, som startet Ensemble di Nuovo i 2007, skal de da nemlig være et «mobilt» kor.

Så befinner du deg i sentrumsgatene i Sandefjord lørdag ettermiddag og hører kvinnelig korklang opptil flere steder, er det en god grunn til det.

Kor med ambisjoner

– Vi er et ensemble med ambisjoner om å levere variert vokalmusikk av høy kvalitet. I forbindelse med tiårsjubileet vårt, ønsker vi å gjennomføre minst ti konserter og sangoppdrag i løpet av året, forteller Vesta Zabulioniene.

LES OGSÅ: Her er kandidatene til kommunal heder og ære: Hvem synes du fortjener å vinne?

Og de begynner altså med en ganske så solid markering lørdag, når de skal gå en runde i byen og synge på ti forskjellige steder.

– Vi starter med opptreden på Hvaltorvet klokka 13.00, og senere går vi innom blant annet Lindex, Dokken, Norli, Cafe Vintage, Bare Beppe kafe, McDonald's og Smak. Vi skal synge kun en sang på hvert sted, men hvilken sang det blir, skal være en overraskelse for publikum. 

Vil prege kulturlivet

Ensemble di Nuovo er en del av Vesta Sangskole, og er et såkalt a cappella-kor. Det vil si at de i utgangspunktet synger uten akkompagnement av instrumenter, men de har også hatt samarbeid med kammerorkester og jazzmusikere.

LES OGSÅ: – Vi har lagt oss på et internasjonalt nivå

– Med konserten lørdag ønsker vi å sette vårt preg på kulturlivet i Sandefjord. Ensemblet vil vise at vi kan levere flotte og nære opplevelser av korsang, med inderlighet, varme og vokalkraft, forteller dirigenten.

Konkurransevinner

De siste årene har ensemblet deltatt i en rekke korprosjekter. Blant annet fikk de førsteplassen i korkonkurransen Di Canto Corale i Verona i Italia i 2010.

LES OGSÅ: Heidundrende sammenslåing

Året etter hadde de konserter i Litauen og gikk til topps i en korkonkurranse i regi av Norges Korforbund i Horten. I 2013 hadde de konsertprosjektet «Ave Maria» med 17 forskjellige komposisjoner av blant andre Johann Sebastian Bach, Charles Gounod og Camille Saint-Saens.

I 2014 hadde Ensemble di Nuovo blant annet tre prosjekter med jazzmusikerne Olga Konkova, Per Mathisen og Lukas Zabulionis.

Både i 2015 og 2016 samarbeidet koret med Vestfold Kammerorkester, og i fjor hadde de også konserten «Matematikk i musikken», eget julekonsertprogram og deltok i Hvalkjæftens kulturelle julekalender.

Artikkeltags