Fikk ikke varsel da konsert ble avlyst: – Er vi utgått på dato fordi vi ikke er på Facebook hele tiden?

FIKK IKKE HØRE JACOBY: Ellen Andreassen, Arnhild Andersen og May Britt Hansen er skuffet over det de mener er dårlig informasjon fra Båkgården Cafe om konsertavlysning.

FIKK IKKE HØRE JACOBY: Ellen Andreassen, Arnhild Andersen og May Britt Hansen er skuffet over det de mener er dårlig informasjon fra Båkgården Cafe om konsertavlysning. Foto:

Ellen Andreassen (67), Arnhild Andersen (69) og May Britt Hansen (62) var blant dem som onsdag kveld satt i Bakgården og ventet på å høre Louis Jacoby. Ingen hadde opplyst de frammøtte om at konserten var avlyst.

DEL

– Det var ikke engang hengt opp en «avlyst»-plakat på stedet. Det var bare å gå inn til konsertområdet, og det var det en god del som gjorde. Men siden vi ikke så ansatte på jobb og det heller ikke var særlig ryddet på bordene, fikk vi fort en aning om at det ikke kom til å bli noen konsert, forteller Andreassen, Andersen og Hansen.

Billettene til Louis Jacoby-opptredenen i Bakgården i Kongens gate kjøpte de for nesten en måned siden.

På grunn av stemmeproblemer har trubaduren fra Ula måttet avlyse konsertene sine i sommer. Denne informasjonen har ifølge Ellen Andreassen, Arnhild Andersen og May Britt Hansen ikke nådd fram til dem.

Kritiserer ikke Jacoby

– Vi kritiserer overhodet ikke Jacoby. Det vi reagerer på er at Bakgården Café som arrangør ikke gjorde mer for å informere om avlysningen.

LES OGSÅ: Tidenes konsertsommer i byen

De sier de har fått høre at Bakgården har skrevet på nett om at det ikke ble noe av konserten.

Artikkelen fortsetter under bildet

SLÅTT UT: Louis Jacoby er slått ut av virus denne sommeren og kan ikke spille konserter.

SLÅTT UT: Louis Jacoby er slått ut av virus denne sommeren og kan ikke spille konserter. Foto:

– Da har de tydeligvis ikke tenkt på at mange av oss som hører på Louis Jacoby, er godt voksne mennesker som ikke er på Facebook og andre nettsteder hele tiden. 

Får refundert pengene

Hjertnes kulturhus administrerte forhåndssalget. Da det ble klart at Jacoby-konserten måtte avlyses, skrev de på hjemmesiden at kjøpte billetter ville bli refundert og at de som hadde kjøpt skulle bli kontaktet.

Ifølge Ellen Andreassen, Arnhild Andersen og May Britt Hansen har de ikke blitt kontaktet.

LES OGSÅ: Nå skal realitykjendisen redde Vestfold fra smellvakre romvesener

– Men på billettkontoret var de svært hyggelige da vi kontaktet dem etterpå, og de lovte at pengene skulle bli refundert snart.

– 40-50 stykker var på plass

Sammen med et par venninner hadde de tre gledet seg lenge til konserten. Det var det også mange andre som hadde gjort. Andersen anslår at det var 40-50 personer som ventet i utekonsertområdet i Bakgården onsdag kveld.

– Vi kom dit i 19.30-tiden, og snakket blant annet med et par som hadde kjørt helt fra Siljan til Sandefjord. Heller ikke de ante noe om at konserten var avlyst.

Etter en del telefonering, fikk de frammøtte bekreftet at det ikke ble noen Jacoby-opptreden onsdag.

LES OGSÅ: – Dette gulvet tåler heftig stemning

– Da gikk vi på kinarestaurant like i nærheten. Mens vi satt der, så vi flere som gikk inn og ut fra Bakgården fram til klokka 21.00. Det var tydelig at også de trodde det var konsert der.

– Ikke lyst til å gå dit mer

Andersen, Andreassen og Hansen sier de synes Bakgården har vært et hyggelig sted, men at de nå ble veldig skuffet.

– Selv har jeg ikke lyst til å gå dit mer, forteller Arnhild Andersen.

Artikkelen fortsetter under bildet

BEKLAGER: Daglig leder av Bakgården Café, Lotte Gaarder. Foto: Flemming H. Tveitan

BEKLAGER: Daglig leder av Bakgården Café, Lotte Gaarder. Foto: Flemming H. Tveitan

– De kan da ikke forvente at vi sitter på nettet hele tiden for å sjekke om konsertene vi skal på, blir avlyst. Jeg håper dette ikke er arroganse fra Bakgården Café sin side, men det kan nesten virke slik. Da vi onsdag kveld prøvde å finne noe om konsertstatusen, fant vi ingenting på Bakgårdens Facebook-side. Først da vi sjekket Jacobys side, fikk vi lest om avlysningen.

Innehaveren beklager

Daglig leder av Bakgården Café, Lotte Gaarder, sier hun beklager på det sterkeste at informasjonen om konsertavlysningen ikke har nådd fram til alle.

– Ja, her er det bare å legge seg flat. Jeg har prøvd å informere på de stedene arrangementet ble promotert, og det samme har Louis gjort. Men jeg har tydeligvis ikke gjort en god nok jobb, og uansett er det vanskelig å nå alle.

LES OGSÅ: Er dette teltet pent eller stygt?

Gaarder legger til at det ikke var mye forhåndssalg til onsdagens konsert.

– Det var vel ikke mer enn rundt 20 billetter, rett og slett fordi salget ble stoppet tidlig da Louis fikk virus på stemmen. Uansett var det trist at noen måtte gå skuffet hjem, men jeg håper de vil ta turen igjen når Louis forhåpentligvis har konsert her neste sommer.

Artikkeltags