Spiller opp med nye spillopper

NÅ LAGER DE SKRANGLEKONSERT: Mari Kjølstad og Dorina Eldøy-Iversen som Karius og Baktus under oppsetningen i Fon-teltet sommeren 2016. I mars, april og mai inviterer de til musikalsk moro i kulturhuset Rukla.

NÅ LAGER DE SKRANGLEKONSERT: Mari Kjølstad og Dorina Eldøy-Iversen som Karius og Baktus under oppsetningen i Fon-teltet sommeren 2016. I mars, april og mai inviterer de til musikalsk moro i kulturhuset Rukla. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I fjor sommer underholdt de barna med sprelske utgaver av Karius og Baktus. Nå dukker Mari Dodd Kjølstad og Dorina Eldøy-Iversen opp igjen med en ny konsertserie med enda mer moro for de yngste i Sandefjord.

DEL

Fra 11. mars skal det skrangles og spilles etter alle kunstens regler i Rukla. Tre lørdager i vår skal det bli tullekonserter i en profesjonell innpakning, servert på en asjett av fjas og lyd.

Konsertserien er for barn i alderen 2-10 år, og tanken bak er å ta underholdningen for denne aldersgruppen på alvor og tilby dem et profesjonelt underholdende konsertalternativ.

Ulike temaer

I front for Skranglekonsert-serien står sangerne Mari Dodd Kjølstad og Dorina Eldøy-Iversen, som har med seg et orkester bestående av Torkil «Gittar» Myhre, Gaute «Trommebombom» Eldøy, Odd Harry «Bassettibass» Svendsen og Haavard «Tangentmææn» Flaaten. I tillegg blir det gjesteartister på konsertene.

LES OGSÅ: Klassiker med ny vri

Det blir ettermiddagskonserter lørdagene 11. mars, 1. april og 13. mai, hver gang delt opp i en for de minste (2-6 år) og en for de litt eldre (6-10 år).

LES OGSÅ: Musikklinja på SVGS feirer 30 år: Katta klore, for en jubileumsfest!

Konsertene skal ha forskjellige musikalske temaer som repertoaret velges ut fra tema. Blant de aktuelle temaene er Disney, barnemusikaler, Alf Prøysen, Knutsen og Ludvigsen, barne-TV-musikk, Astrid Lindgren, Kaptein Sabeltann, Thorbjørn Egner, hits for kids - og mye mer.

Mye å velge i

– Det er så mye materiale å ta av at vi faktisk er nødt til å ha flere konserter. Det kan nok også hende at klassikerne dukker opp med en ny gøyal vri, forteller Eldøy-Iversen og Kjølstad om konsertene i Rukla.

Alle barna oppfordres til å ta med det de måtte ha av bærbare små instrumenter.

– De vil også få muligheten til å låne enkle instrumenter hos oss i form av rytmepinner og andre rytmeinstrumenter. Deler av konserten vil vi oppfordre barna til å ta del i gleden og spille på disse instrumentene og synge med, forteller arrangørene.

LES OGSÅ: – Sandefjord mister rockemiljøet

Alle konsertene blir lagt opp som komplette familiedager med familiekafé, tegnesaker, spill, rytmeinstrumentverksted og instrumenter som barna skal få lov å prøve seg på.

Artikkeltags