Gå til sidens hovedinnhold

Det er på tide å vurdere en privat kino

Artikkelen er over 2 år gammel

Noe klinger feil når en familie risikerer å måtte bla opp 1.000 kroner om de skal kose seg med ett besøk på en kommunal kino.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

All respekt for de ansatte som jobber på kinoen i Sandefjord kommune. De gjør en formidabel jobb med de ressursene de har tilgjengelig. Men politikerne i Sandefjord har på en unik måte klart å kombinere det verste med en kommunal kino med det verste fra en privat kino. Da handler det dessverre om helt andre forhold enn det de hyggelige ansatte på kinoen rår over.

Kinosalene er umoderne og upraktiske, og ethvert håp om oppgradering taper i kampen om dyre sykehjemsutbygginger, behov for nye skolebygg og ønsker om nye kulturscener. Likevel er billettprisene like kostbare som på en hvilken som helst privat kino. Det viktigste ønsket er selvsagt flere tilpassede og dedikerte kinosaler, men det er ingen planer om det på verken kort eller lang sikt.

Dermed blir programmet mer snevert i Sandefjord enn det er i nabobyene. Det kan også reises spørsmål om hvor egnet salene er til moderne kinovisninger.

Men så skulle man tro at ved en kommunal kino, så slapp man i alle fall billigere unna i godterikiosken. Der tar nemlig de private kinoene klekkelig betalt.  «Otto har fått nok» tok saken opp på TV2 i forrige uke. Da var det den private aktøren SF Kino som ble stilt til veggs.

Men Sandefjords Blad fulgte opp og skrev om godteriprisene på den kommunale kinoen og avdekket at det ikke sto bedre til her.  For hør bare: Gjør du om popcornprisen til kilopris, ligger den på 734 kroner kiloen. Eller sagt på en annen måte: Det er billigere å ta med seg fersk, norsk nytrukket hummer.

LES SAKEN HER: I kinokiosken koster en kilo popkorn mer enn norsk nytrukket hummer: – Det er veldig dyrt

I praksis betyr det at dersom det skal handles popcorn og godteri til hver enkelt, blir den samlede utgiften fort 1.000 kroner for en familie. Skrekk og gru, dersom ungene også har med seg noen venner.

Driften av kiosken er nemlig satt ut til en privat aktør. Vi betaler med andre ord for kinodriften med kommunens penger, så lar vi en aktør ta et klekkelig påslag på prisene i kiosken. Det får ikke hjelpe at driveren argumenterer at han importerer spesialmais fra USA til popcornet.

Det er kanskje på tide å ta bladet fra munnen: Enten må kommunen ta et bedre grep om kinoen med nye saler og et bedre kiosktilbud, eller så må vi la private overta kinodrift i Sanderfjord.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.