– Dette er et repertoar jeg føler meg hjemme i. Det er lett tilgjengelig, og bandet har en helt fantastisk showvokalist, forteller Petter Wettre om konserten i regi av BlueNote Sandefjord på Thaulows Scene & Bar 29. september.

Sandefjordingen er kjent som en av Norges beste og mest etterspurte jazzmusikere. I sommer og høst har Wettre blant annet spilt på Oslo Jazzfestival med den franske perkusjonisten Manu Katché, hedret den amerikanske saksofonlegenden Michael Brecker med egen konsert og vært på turné med Arild Andersen Sextetts hyllest til Charles Mingus.

R'n'B og funk

Men jazzeren Wettre er heller ikke redd for å soule opp stemningen med heftig og funky rhythm'n'blues.

Dét gjør 50-åringen med TransAtlantic Express, som nå suser gjennom Norge og gjør 15 konserter på 17 dager. Fredag swinger bandet innom Sandefjord, og har med seg groovy soul, funk og jazz i bagasjen.

LES OGSÅ: Lukas skal jazze opp Kina

I tillegg til Wettre består superbandet av Paul «Palle» Wagnberg på orgel, Staffan William-Olsson på gitar, Bill «Kooly» Scott vokal og bass, Nicky Orta på bass og J.D. Anderson på trommer.

LES OGSÅ: Nå swinger det skikkelig i Sandefjord. Sørg for at det fortsetter!

De Oslo-bosatte svenskene Paul «Palle» Wagnberg og Staffan William-Olsson er kjent fra souljazzgruppa The Real Thing og en mengde andre prosjekter.

Nicky Orta og J.D. Anderson har Grammy-nominasjoner, konserter og plateinnspillinger med blant andre Mike Stern, Chick Corea, Mariah Carey og John Legend på CV-en.

Artikkelen fortsetter under bildet

 

William «Kooly» Scott regnes som en vokalist av de helt store, og bandet har gjennom en rekke konserter i Norge og USA de siste par årene gjort seg svært populære.

LES OGSÅ: Høstprogrammet i Hjertnes er klart: – Du bør være tidlig ute

– Med dette ensemblet er vi ganske sikre på at vi kan by på en storartet konsert, med innslag fra vidt forskjellige musikkstiler, sier Per Kristian Aagaard i BlueNote.

Blåser på Hystad

I løpet av dagene framover blir det også mye annen musikk rundt om i nærområdet.

LES OGSÅ: Forvandlet kostymelager til konsertlokale

Torsdag 28. september kommer Marinemusikkens blåsekvintett til Festauranten på Hystad. Det loves en energisk konsert, og på programmet står blant annet Luciano Berios «Opus nr. Zoo» og den romantiske komponisten Claude-Paul Taffanels blåsekvintett i g-moll.

Rock og punk

På The Note på Aagaards plass skal den populære countrygruppa Branson fra Drammen sørge for stemningen fredag kveld, og dagen etter kommer Norsk Råkk til Thaulows for å spre det gode budskap om sommer og saltvann, fylla og banan på pizza.

LES OGSÅ: Nytt utested åpner på Aagaards Plass: – Dette blir ikke en brun pub

Dette bandet mikser dansbar punkrock med ska-rytmer og melodisk reggae, og er kjent for å levere høyenergiske og upretensiøse liveshow.

En del rockeinteresserte sandefjordinger kommer trolig til å ta turen til kulturhuset Bølgen i Larvik lørdag. Dit kommer nemlig et av landets største og viktigste rockeband, Motorpsycho, som nå gjør noen få jobber i Norge før de drar på en omfattende Europa-turne.

Ti års høydepunkter

Søndag 1. oktober presenterer koret Ensemble di Nuovo konserten«Alt det beste» i Sandefjord Kirke.

Artikkelen fortsetter under bildet

 

– Konserten avspeiler ti års høydepunkter, i tillegg til en del nytt av a cappella-program. Med dette programmet i bagasjen reiser Ensemble di Nuovo og Vivente til Litauen i oktober, forteller dirigent Vesta Zabulioniene.

Norgespremiere

I Hjertnes kulturhus er det fredag norgespremiere på det som blir årets store teaterbegivenhet i Sandefjord, nemlig musikalen «Shrek».

Dette er Sandefjord Teaterforenings mest ambisiøse prosjekt noensinne, med nærmere 160 skuespillere, 22 musikere og over 100 personer i apparatet bak og rundt scenen. Over 3.000 billetter er allerede solgt, og totalt skal det spilles 14 forestillinger.

Kultur i dagene framover

Torsdag 28. september:

 • Marinemusikkens blåsekvintett. Festauranten i Soleveien, kl 18.00.

Fredag 29. september:

 • Premiere på Sandefjord Teaterforenings «Shrek The Musical». Hjertnes, kl 18.00.
 • Transatlantic Express m/Petter Wettre. Thaulows Scene & Bar, kl 21.00.
 • Branson. The Note, Aagaards plass. Kl 22.30.
 • Vanessa Knight. James Clark på brygga, kl 22.00.

Lørdag 30. september:

 • Barnas kulturprogram: «Vekkeklokka». Hjertnesfoajéen, kl 13.00.
 • Sandefjord Teaterforenings «Shrek The Musical». Hjertnes, kl 15.00.
 • Lørdagsjazz med Jazzy Sassy Frankfurters og gjesteartist Geir Ellefsen. Draaben bar i Torggata, kl 16.00.
 • Norsk Råkk. Thaulows Scene & Bar, kl 21.00.
 • Motorpsycho. Bølgen kulturhus, Larvik, kl 21.30.
 • 80's party med DJ Swen. Haukerødpuben, kl 22.00.

Søndag 1. oktober:

 • Sandefjord Teaterforenings «Shrek The Musical». Hjertnes, kl 15.00.
 • Ensemble i Nuovo med/Vesta Zabulioniene: «Alt det beste». Sandefjord kirke, kl 18.00.
 • Den internasjonale eldredagen med kåseri ved Geir Helljesen og musikalsk innslag ved Lars Hansen. Park hotell, kl 18.00.