Med under en uke til premieren, er det nå fullt trykk på å samspille alle de 140 aktørene som sammen skal spille Shrek-musikalen i Sandefjords kulturelle storstue. Et salig kaos av klær sko og rekvisitter skal deles ut og finne sin rette skuespiller.

Fram til premieren 29. september vil de ha Hjertnes som sitt andre hjem og bruke all tid tilgjengelig til å øve på oppsetningen.

LES OGSÅ: Nå er det «Shrek»-premieren alt dreier seg om

1.000 kostymer

Med en mektig scene som er nesten ferdig rigget, skal unge og voksne skuespillere øve inn sceneskift, plassering, timing og klesskift.

Akkurat klesskift er en greie i seg selv. Med over 1.000 kostymer blir det travelt for mange.

Jobben med å sy alle disse kostymene er det Gudrun Westrum som er ansvarlig for. Sammen med 10-15 flittige sydamer er hun nå snart i mål med alt som skal lages.

– Det er en stor produksjon. Det er en utrolig gjeng som har jobbet siden mai med å produsere alle disse kostymene. Det har vært en fantastisk gjeng som har produsert og laget alt uten et eneste mønster i utgangspunktet. Vi er i god rute, men det er masse jobb, sier Westrum.

(Saken fortsetter under bildet).

Sommerfugler i magen

Pelle Hoftstedt Moe (8) og Ronja Ramberg Olafsen (10) gleder seg til å få på kostymene for første gang.

Pelle innrømmer at han har litt sommerfugler i magen, men gleder seg veldig til å komme i gang med å øve på scenen med kostymer på.

Ronja står og smådanser hele tiden mens vi er sammen. Hun øver på trinn så ofte hun kan. I skolegården eller sånn som nå, når avisa er på visit. Små trinn blir øvd inn så fort det er en ledig stund.

– Jeg skal være lykketroll, jeg ville først være prinsesse, men nå er jeg glad for at jeg ikke ble det. Lykketroll et er det ikke så mange av, derfor kommer jeg til å synes godt, sier Ronja Ramberg Olafsen fornøyd, og tripper videre på steppetrinnene hun øver på.

(Saken fortsetter under bildet).

To timer før hver forestilling

Thomas Bråthen er hentet inn som ansvarlig for blant annet å forvandle Joachim Svendsrød til Shrek.

Han studerer Maske- og hårdesign i Oslo og skal hver kveld legge på maske og sminke på flere skuespillere.

Men det er Shrek som er skrekken. Eller det er ikke det heller, selv om det vil ta cirka to timer å gjøre han klar for hver forestilling. 

– Dette er gøy, med masse stress, sier Thomas som er spent på flere ting: Vil masken sitte godt, vil limet sitte selv om svetten kommer?

Mange spørsmål og få svar nå, men dette er spennende og veldig morsomt å få være en del av, synes han.

Nå gjenstår under en uke med siste finpuss for alle involverte. Kostymer skal justeres, sminke skal øves på. Nummer skal samkjøres, sanger skal repeters, sceneskift og overganger skal gjennomgås om igjen og om igjen.

– Dette blir det vanskeligste vi noen gang har gjort, sa teaterforeningens leder Tom Gunnar Børresen da øvingene var i gang i våres.

 

«Shrek»

  • Karakter opprinnelig skapt av den amerikanske barnebokforfatteren William Steig i bildeboka «Shrek!» i 1990.
  • Filmen «Shrek» ble en stor suksess over hele verden da den kom ut i 2001. I USA solgte den anslagsvis 47 millioner billetter, og mottok blant annet Oscar for beste animasjonsfilm.
  • Historien handler om trollet Shrek som blir tvunget av grev Farquaad til å redde prinsesse Fiona fra en drage, slik at Farquaad kan gifte seg med henne. På veien blir Shrek venn med et snakkende esel og blir forelsket i Fiona. Filmen inneholder parodier på mange kjente eventyr og klassiske Disney-filmer.
  • Det er laget flere oppfølgere til filmen, og i 2008 hadde «Shrek The Musical» premiere på Broadway. Musikalen er senere satt opp i land som Israel, Polen, Spania, Tyskland og Argentina.
  • Navnet «Shrek» har sin opprinnelse i det tyske ordet schreck, som tilsvarer ordet skrekk på norsk.

Kilde: Wikipedia