Her satser de på stappfull musikkfest

FRA SOLLØKKA TIL SENTRUM: Anders Strøm (foran), Heidi Moen Schau og Olav Midttun Lie håper på fullstappet amfi utenfor Hjertnes kulturhus 29. juli

FRA SOLLØKKA TIL SENTRUM: Anders Strøm (foran), Heidi Moen Schau og Olav Midttun Lie håper på fullstappet amfi utenfor Hjertnes kulturhus 29. juli Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det startet som en venners venner-fest på Solløkka som vokste til en liten jovialfestival. Nå flytter Stappfestivalen til Hjertnes Amfi for å bli enda større, men like kameratslig.

DEL

– Stappfestivalen eksisterer uavhengig av de «store» artistene. Publikummet er dem som er glad i god musikk og det sosiale. Folk kommer igjen år etter år, og det er opplevelsen de kjøper billett til, sier musiker Olav Midttun Lie.

Sammen med Draaben-sjef Heidi Schau står han bak det arrangementsmessige når Stappfestivalen lørdag 29. juli inntar uteamfiet ved Hjertnes kulturhus.

LES OGSÅ: Vårt råd til innflyttere i Sandefjord: Det er ikke så nøye hva du har, bare det ser dyrt ut

– Et sted for ny og bra musikk

– Å ha en slik kveld i Sandefjord er viktig. Det skal være en fest for dem som bor i byen, og der utflyttede sandefjordinger hjemme på sommerbesøk kan møte gamle kompiser. Og ikke minst skal det være et sted for å høre ny og bra musikk, understreker Olav Midttun Lie.

LES OGSÅ: Sandefjord Teaterforening satser kjempestort: Fikk ti meter lang drage

Selv stiller han på scenen som gitarist og vokalist i den psykedeliske viserockgruppa Bøler fra Oslo.

Artikkelen fortsetter under bildet

KLAR FOR SOMMERFEST: Sandefjording og elektropopartist Ida Stein deltar med fullt band.

KLAR FOR SOMMERFEST: Sandefjording og elektropopartist Ida Stein deltar med fullt band. Foto:

De andre artistene på éndagsfestivalen er sandefjordingene Ida Stein og Anders Strøm, det Oslo-baserte indiepopbandet Hajk og tidligere Urørt-vinner Mikhael Paskalev.

Stadig mer populær

Stappfestivalen - som har sitt navn etter gründer Håkon Sandviks alter ego Morten Stapp - startet på en liten gresslette ned mot vannet på Solløkka i 2008.

Det første året samlet seg rundt 100 ungdommer til musikk og felles hygge. Senere kom det stadig flere for å oppleve stemningen.

LES OGSÅ: Les SBs store kulturoversikt: Øystein er klar for å blåse ut i byens nyeste konsertlokale

Etter et opphold er endagsfestivalen nå tilbake i sentrum av Sandefjord. Til sommerens variant i Hjertnes Amfi er det lagt ut 600 billetter.

Kortreist

Mens andre festivaler har en «litt av alt»-profil for å trekke så mange generasjoner som mulig, sikter Stappfestivalen seg inn mot unge voksne som kan møtes til en laidback, avslappet sommerstemning.

Artikkelen fortsetter under bildet

URØRT-VINNER: Headliner på Stappfestival, Mikhael Paskalev, er en norsk/bulgarsk musiker, gitarist og låtskriver som blant annet ble kåret til Årets Urørt av NRK P3 i 2012. Foto: Malin Longva

URØRT-VINNER: Headliner på Stappfestival, Mikhael Paskalev, er en norsk/bulgarsk musiker, gitarist og låtskriver som blant annet ble kåret til Årets Urørt av NRK P3 i 2012. Foto: Malin Longva

– Dette er også en kortreist festival, siden vi bruker mange lokale aktører både til musikk og mat, sier Olav Midttun Lie.

LES OGSÅ: Festivalcomeback og deLillos på plass: I sommer blir det «Neste sommer» i Kjerringvik igjen

Blant annet skal sandefjordingen Anders Aspaas, som har vært med på å starte siderbryggeri i Oslo, selge sine produkter på Stappfestivalen. Det nystartede gatematprosjektet Mønsj Food Truck er hyret inn for å selge mat.

Samme helg som Stappfestivalen foregår også Sandefjord Sykkelfestival.

– Vi har et fint samarbeid med dem. Etter sykkelrittet kommer arrangører, sponsorer og andre fra sykkelfestivalen hit for etterfest, forteller Heidi Schau.

Artikkeltags