Nå er Backyard-blueserne tilbake

SPILLER IGJEN: Slik så Backyard Blues Band-gjengen ut i 2005. Siden har det vært noen sporadiske opptredener, og nå er de tilbake igjen. F.v. Åge Thorvaldsen, Dag Almar Hansen, Tom Johansen og Tom Nalum.

SPILLER IGJEN: Slik så Backyard Blues Band-gjengen ut i 2005. Siden har det vært noen sporadiske opptredener, og nå er de tilbake igjen. F.v. Åge Thorvaldsen, Dag Almar Hansen, Tom Johansen og Tom Nalum. Foto:

Det kan fort gå tre til fem år mellom hver gang de opptrer. Men når de først samles, pleier det å bli elektrisk bluesstemning.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Lørdag 7. januar inntar Backyard Blues Band scenen på Thaulows i Kurbadet.

Med unntak av noen private opptredener og en 20 minutters seanse på Fjordblues i fjor, har det vært stille fra bandet siden de spilte på nå nedlagte Promenaden senhøsten 2012.

– Nå har det falt seg slik at det passet for alle. Og da blir det konsert, forteller gitarist og vokalist Tom Johansen. Med seg i bandet har han Dag Almar Hansen (bass og vokal), Åge Thorvaldsen (trommer, perkusjon og sang) og Tom Nalum (keyboard).

Lang historie

Bandets historie går helt tilbake til 1990, da de kalte seg His Masters Blues Band. Etter hvert ble det navneskifte til Backyard Blues band og mange konserter i Sandefjord gjennom 90-tallet. Også første del av 2000-tallet var gruppa ofte i aksjon.

LES OGSÅ: Stian innbyr til lokal kulturdugnad for afrikansk barnehjem

De varmet vi opp for Van Morrison i Byparken i 2005. Året etter ble plata «Just a Little White» gitt ut, og etter det har det vært litt stille fra Backyard.

– Medlemmene har flere prosjekter innen jazz, blues og rock, og er å se på flere scener i Vestfold og Telemark. Men vi klarer liksom ikke å ta livet av Backyard. Er vi fire en plass hvor det er instrumenter, blir det alltid spilt noe Backyard-materiale, sier gitaristen.

Mye entusiasme

Med Backyard-materiale menes elektrisk blues laget av legender som Muddy Waters, Willie Dixon, Howlin Wolf, Fabulous Thunderbirds og Jimmy Reed osv, samt noen egne låter.

LES OGSÅ: Draaben tar ikke etterjulspause: Starter året med funky jazz

– En konsert med Backyard i 2017 er mye entusiasme, litt improvisasjon, samspill og mye godt humør, understreker Tom Johansen.

Konsertstart lørdag er satt til klokka 21.00.

Artikkeltags