Ivo tar nok en julefeiring på «løktene»

Jul i sommersol: Trine Lise Aadne (foran), Monica Hofstedt-Moe (hvitt skjegg), Anette Holand, Frode Aleksander Rismyhr (med nisselue), Espen Rolstad (med tunga ut av kjeften) og hotelldirektør Thomas Ødegård ligger et stykke foran de fleste med juleforberedelsene.  Foto: Flemming Hofmann Tveitan

Jul i sommersol: Trine Lise Aadne (foran), Monica Hofstedt-Moe (hvitt skjegg), Anette Holand, Frode Aleksander Rismyhr (med nisselue), Espen Rolstad (med tunga ut av kjeften) og hotelldirektør Thomas Ødegård ligger et stykke foran de fleste med juleforberedelsene. Foto: Flemming Hofmann Tveitan

Artikkelen er over 4 år gammel

Badetøyet er knapt vasket, brettet og lagt i skapet. Og drar vi lufta godt inn i nesa, er det nesten så vi fornemmer lukta av solkrem, jordbær og sommerbris. Men på Park Hotel sitter en stakkars tekstforfatter med hodet fullt av snø og ribbe.

DEL

Skjønt, stakkar og stakkar. Det Ivo DaCapo-skuespiller og tekstforfatter Espen Rolstad leverer av tekst til scenen, blir tydeligvis satt pris på.

For ensemblet, som har holdt det gående med sommershow siden 1994, har de siste åra knapt hatt plass til alle som ønsker å se dem. For et års tid siden tenkte de derfor at de skulle forsøke seg på en julevariant av humoren sin. Det ble til showet «Ivo gir deg Juling» i Park Hotels sagnomsuste tidligere nattklubb «Tre Lykter».

15 fulle hus og 3.500 solgte billetter ga ikke uventet mersmak for Anette Holand, Trine Lise Aadne, Monica Hofstedt-Moe og «stakkaren» Rolstad. Derfor kunngjør de nå at Ivo DaCapo tar fatt på en ny julefeiring på «løktene».

I år også med Frode Aleksander Rismyhr, som hardt tidspresset overlot sin plass på scenen til Rune Jonassen i fjor.

– I år bare måtte jeg rydde tid, sier han til den saken.

Samme konsept

Julegodtene kvintetten skal servere fra 20. november på Park Hotel har de døpt «På jul med Ivo – et julbeint show».

Helt hva og hvordan spetakkelet vil utarte, vet de knapt foreløpig, Rolstad sitter som sagt og skriver, men stort sett smir de over samme lest som i fjor.

– Juleshowet er og blir annerledes enn det vi gjør på sommeren. For det første er «Tre Lykter» mye mer intimt, og gjestemiksen i førjulstida er annerledes enn på sommeren, sier Rolstad.

– Mange av gjestene er firmaer som er på julebord, så det gjelder å være tydelig og snakke i store bokstaver, sier Holand.

Hotelldirektør Thomas Ødegård og Ivo DaCapos Espen Rolstad er tidlig ute med juleforberedelsene. I bakgrunn en lattermidl Trine Lise Aadne.

Hotelldirektør Thomas Ødegård og Ivo DaCapos Espen Rolstad er tidlig ute med juleforberedelsene. I bakgrunn en lattermidl Trine Lise Aadne. Foto:

Intim forestilling

Ensemblet forteller at de storkoser seg med det intime formatet, selv om det samtidig er krevende.

– Vi har publikum veldig tett på. Det gjør at kontakten mellom scene og sal blir mye tettere, sier Hofstedt-Moe, som innrømmer at de av og til går gjennom gjestelista før showet for å kanskje å kunne tilpasse vitsene en smule til hvem de har foran seg.

Nesten som i London

«På jul med Ivo» skal spilles 18 ganger med forestillinger på torsdag, fredag og lørdag i julestria. På fredagene og lørdagene sågar doble forestillinger.

– Vi tilbyr en totalopplevelse med julebord, show og dansbar musikk etter showet. Omtrent som en London-weekend, frister hotelldirektør Thomas Ødegård, som ikke legger skjul på hvor fornøyd han er med å ha fått Ivo DaCapo som «faste» gjester.

I tillegg til ensemblet, bidrar en liveduo med musikk. Tom Bøyesen er showdoktor.

Artikkeltags