Tre legendariske grupper på hvert sitt vis er nå klare for å innlemmes i Rockheims æreshall, skriver NTB: Popol Ace, Raga Rockers og Dizzie Tunes er årets utvalgte. Nyheten ble presentert i Oslo fredag.

Dizzie Tunes ble dannet i 1959 og platedebuterte i 1963.

Nå har det gått 16 år siden showgruppen la inn årene, og i dag lever frontmannen – Yngvar Numme – et tilbaketrukket liv med familien på Lofterød i Sandefjord.

Stor betydning

Rockheim Hall of Fame har som formål å hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse. Artister/grupper med ekstraordinære karrierer og andre som har hatt en særlig innflytelse på populærmusikkens historie i Norge kan innlemmes i RHoF.

«Dizzie Tunes eksemplifiserer kanskje klarere enn noe annet ensemble den musikalske showgruppens betydning i norsk underholdning og revy, i tradisjon fra The Monn Keys, via Tramteatret, Ballade, og Gitarkameratene, Ylvis og Cheezy Keys. Forestillingene hadde et gjennomgående musikalsk preg, og kunne like gjerne kalles show som revy», beskriver Rockheim Hall of Fame.

Seremoni 28. mai

De nye innlemmelsene skal feires med en seremoni i Olavshallen i Trondheim 28. mai. Programleder Thomas Felberg skal lede showet.

Rockheim har helt siden åpningen i 2010 hedret artistveteraner, med 2011 som første året. Jokke, DumDum Boys og DeLillos ble innlemmet i henholdsvis 2011, 2012 og 2014, skriver Dagbladet.

Yngvar Numme

  • Født i Porsgrunn i 1944. Har bodd to perioder i Oslo og en stor del av voksenlivet i Sandefjord.
  • Den sentrale skikkelsen i Dizzie Tunes (1959-2001), både på scenen og som forfatter og instruktør. Dizzie Tunes har fått Spelemannspris, Bronserosen i Montreux og har deltatt i mange fjernsynsproduksjoner.
  • Numme har vært instruktør og forfatter for andre ensembler i Norge og Sverige, og gjort mange parodier
  • Mest kjente revynummer er «Ny Yåkke, Ny Yåkke».
  • Numme er tildelt Leonard-statuetten to ganger, Lisebergapplåden, Jens Book-Jenssens pris, Snill Gutt-statuetten og Justerprisen.

 

LES OGSÅ: Den folkekjære showmannen som lever stille og rolig ved vannkanten på Lofterød

Totalt var ni artister og band var nominert til Rockheim Hall of Fame i år. I tillegg til de tre bandene som er innlemmet, var også Alf Cranner, Asbjørn «Asa» Krogtoft, Bel Canto, Kari Bremnes, Sissel Kyrkjebø og Tommy Tee nominert.