Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det klart hvem som får årets kultur- og idrettsstipender

Artikkelen er over 4 år gammel

Musiker Linda Kvam (Tønsberg), smykkekunstner Hege Osdalen (Sandefjord), golfspiller Madelen Stavnar og roer Ask Jarl Tjøm (begge Nøtterøy) og syklist Iver Johan Knotten (Re) kan alle glede seg til 15. juni.

(Tønsbergs Blad)

Da deles nemlig fylkeskommunens kultur- og idrettsstipender ut i Fylkestinget. Og disse fem er årets mottakere. Summen som mottas er på 25.000 kroner.

Dette melder Vestfold fylkeskommune i en pressemelding.

 – Nivået på søkerne var høyt. Årets tildeling er gått til de ypperste talentene i fylket, som med sine sterke prestasjoner og høye ambisjoner gjør dem til gode forbilder og ambassadører innen sine kunstuttrykk og idrettsgrener, sier leder av komiteen, Ellen Eriksen.

Fylkeskommunen tildeler hvert år kultur- og idrettsstipend til talentfulle kunstnere og idrettsutøvere i fylket. Kulturstipendet skal gå til studiereiser, faglig utvikling, og andre tiltak for utvikling av egen kunstnerisk virksomhet. Idrettsstipendet skal gå til videreutvikling av den enkeltes idrettslige ferdigheter, forberedelse og deltakelse i større mesterskap.

Det er pris- og stipendkomiteen i fylkeskommunen som beslutter tildelingen basert på innkomne søknader, og i år kom det inn tolv til kulturstipend og tjueåtte søkere til idrettsstipend.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.