2 x Paus i Sandefjord

KOMMER: Ole Paus holder solokonsert i Stokke kirke og tar med seg Jonas Fjeld til Hjertnes kulturhus.

KOMMER: Ole Paus holder solokonsert i Stokke kirke og tar med seg Jonas Fjeld til Hjertnes kulturhus. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Visesangeren Ole Paus holder konsert i Stokke kirke onsdag, og i Hjertnes kulturhus fredag, den siste med Jonas Fjeld.

DEL

I en konsertserie han kaller «En Liten Håndfull Ømhet» gjester Ole Paus Stokke kirke onsdag 13. desember klokka 19.00. Bare navnet på konsertserien, slik han har blitt kjent som en av våre mest kjære og respekterte artister, tilsier at det ikke kan være andre enn Paus som står bak.

For det er ingen konsert med glans og glitter han reiser rundt med. I en pressemelding heter det at «...Paus framstår som den reneste julekonsertrebellen, og at «Deilig er Jorden» blir nesten som en protestsang å regne når Paus framfører den».

Publikum får også oppleve et respektfullt og morsomt skråblikk på Josef, altså han fra Bibelen – en skikkelse Paus har vist stor beundring for. «Han er, ifølge Paus, Bibelens største kjernekar», heter det i pressemeldingen. Paus vil også synge de tradisjonelle julesangene folk er kjent med, blant annet fra utgivelsen «Jul i Skippergata».

LES OGSÅ: Les SBs store kulturoversikt: Hei hå, nå er det julekonserter igjen

Arrangør er Stokke menighetsråd. De vil bruke inntektene fra konserten til anskaffelse av nytt konsertpiano i kirken, fordi det nåværende er gammelt og slitt. Forhåndssalget skal ha vært godt, og rådet forventer fullt hus.

Så, fredag kveld, tar Paus med seg sin kollega og venn Jonas Fjeld til Hjertnes kulturhus. I mange år har de to holdt det gående under samarbeidet «To rustne herrer».

Artikkeltags