Gå til sidens hovedinnhold

Her er sommerens mest populære tatoveringer

Artikkelen er over 6 år gammel

Tatoveringer finnes i tusenvis av ulike former og farger, og ingen er helt like. Likevel er det visse motiver og tatoveringstyper som ekstra mange velger til å pryde kroppen sin med.

Tidligere var tatoveringer i Norge primært for sjøfolk. Med tiden har dette endret seg mye, og det er nå både mange unge og voksne som velger å tatovere seg.

– Tatoveringer har blitt et eget ledd innen skjønnhet og mote. Det er en egen måte å smykke seg på, forteller Susanne Yvonn Pettersen, daglig leder hos Contrast Tattoo i Sandefjord.

Hun forteller at det er veldig mange i Sandefjord som velger å tatovere seg. Både store tatoveringer og små. De som har vært der én gang, kommer ofte igjen for mer.

LES OGSÅ: Tatoverte byvåpenet på kroppen

Viktig å tenke på

En tatovering er permanent, og å ta en er et stort valg. Noen velger å ta tatoveringer som betyr mye for dem. Andre velger å tatovere seg kun fordi de synes det er pent. Uansett hva man skal tatovere, er det noen ting det er viktig å tenke på før man setter i gang.

Susanne Yvonn Pettersen forteller at det viktigste er å velge et tatoveringsstudio hvor man føler seg trygg, og at de har gode rutiner der.

– Hygienen må være god, kvaliteten må være god og man må trives der man blir tatovert. Alt dette er viktig for at det skal bli en god opplevelse, understreker hun.

Dina Stene, tatovør hos Kaos Nunchakus Tattoo, nevner mye av det samme.

– God kommunikasjon med tatovøren din er ekstremt viktig for å oppnå det resultatet man ønsker, forteller Pettersen.

Stene forteller også at riktig etterbehandling er avgjørende for at sluttresultatet når tatoveringen har grodd skal bli bra.

– Noe annet som er viktig er at det er noe som er nøye tenkt igjennom. Tatoveringen er permanent, og det er viktig at man er sikker, forteller Pettersen.

 

Størrelse, plassering og design har stor betydning for hvordan en tatovering blir seende ut.

– Dette er vi i Contrast nøye på og snakker med kunden om først. Tatoveringen blir tilpasset kroppsformen til hver enkelt, ut ifra hva de ønsker, sier Pettersen.

 

Populære tatoveringer

Både Susanne Yvonn fra Contrast, og Stene fra Kaos Nunchakus Tattoo, synes det er litt vrient å si akkurat hvilke motiver som er mest populære i Sandefjord. Dette fordi det blir tatt så mye forskjellig. Likevel kommer begge fram til noen motiver/tatoveringsformer som de tar ekstra mye av.

 

■ Lace-tatoveringer

Lace tatovering tar de mye av på Contrast. Dette er en kunstform som Arild Flatebø, eier av Contrast Tattoo startet i 2010, og det er dette han er mest kjent for. Lace tatoveringen ser ut som svarte blonder og netting.

■ Små tatoveringer

– Små tatoveringer har i det siste blitt populært. Hjerte og musikkrelaterte ting som noter er veldig vanlig, forteller Stene.

■ Portretter

Pettersen forteller at veldig mange velger å ha portrett av familiemedlemmer, spesielt barna sine, eller kjente ansikter, på kroppen.

 

■ Roser

– Rosetatoveringer er utrolig flotte, og går aldri av moten,. Dette er et motiv som alltid har vært populært, og fortsatt er det mener Susanne Yvonn.

Stene nevner også at rose er noe som populært hos dem.

■ Mandala

– Mandalatatoveringer har i det siste blitt veldig populært, forteller Pettersen.

Mandalatatovering er et sirkeldesign som ofte er brukt i forbindelse med religiøse eller kulturelle seremonier. Mange tatoverer dem fordi de har et kunstneriske design, og lotusblomsten er mye brukt.

■ Sommerfugler

– Sommerfugl er noe som lenger har vært populært. nesten alltid i farger, sier Stene.

 

■ Fjær og fugl

– Det er veldig mange, spesielt unge jenter, som velger å tatovere fjær og fugler. Veldig ofte er disse kombinert slik at fuglene flyr ut fra fjæren, forteller Pettersen.

■ Tekst

– Tekst er kanskje noe av det vi tar mest av, sier Stene.

– Det har lenge vært populært. Navn, datoer og sitater er noe av det mest vanlige innen teksttatoveringer, sier Susanne Yvonn.

Stjerne

– Vi tar mye av stjernetatoveringer. Både små og store. det vanligste er å bare ha omrisset; ikke farge eller skygge, forteller Stene.

 

■ Fingertatovering

Susanne Yvonn forteller at tatoveringer plassert på hånd og fingre den siste tiden har blitt svært populært.

– Både lace tatovering, og enklere motiver som streker og prikker er det mange som velger å smykke hendene sine med, sier hun.

Kommentarer til denne saken