Fredag hadde Breidablikk Teaterverksted premiere på forestillingen «13 – The Musical». Med i alt 80 aktører på og av scenen, fordelt på to grupper som alternerer mange av rollene.

Og de imponerte publikummet i Verdensteaterert.

– Det gikk helt strålende. Det var stormende jubel, sier produsent Elin Feen.

Sandefjords Blad overvar forestillingen lørdag, og jubelen var neppe mindre da. Medelever, kanskje noen voksne også, jublet og hoiet til aktørene, spesielt under solonumrene. Aktørene lot seg ikke affisere, og glemte verken tekst eller kom ut av spill. Etter forestillingen sto publikum i kø for å gratulere.

Bildeserie

Se bildene fra forestillingen her:

 

Tøffe utfordringer på ny skole

Musikalen handler om den 13 år gamle jødiske gutten Evan Goldman, spilt av Stian Gangsø (lørdag) og Theodor Kvalsvik Holskjær. Evan bor i New York, men flytter med moren til den lille byen Appleton i Indiana når foreldrene skiller seg.

Fra å ha masse venner går den konfirmasjonsklare (Bar Mitzva) gutten til et samfunn og en skole som skal sette ham på prøve. Det handler om vennskap, eller mangel på det, om å bli godtatt, om kjærlighet, sjalusi, sladder og intriger.

Ifølge Elin Feen er dette det beste musikal-manuset teaterverkstedet har hatt.

– Det er masse gode poenger. Det er morsomt, men tar også opp alvorlige temaer som vi som jobber med ungdom til daglig kjenner godt. Elevene kjenner seg igjen i innholdet og lærer samtidig mye om USA, segregering og rasisme, sier Feen.

Viser at de liker seg på scenen

Forestillingen er skrevet av Jason Robert Brown, basert på ei bok av Dan Elish og Robert Horn, og har vært satt opp på Broadway. Regissør for oppsetningen i Verdensteateret er Albert Kvalsvik Holskjær. Siden dette er en musikal med mye dans må også nevnes koreograf Marthe Christin Nesheim-Olsen og sanginstruktør Martine Furulund. Flere av elevene utmerker seg med sin sang, og dansenumrene er koordinerte og framføres på en måte som viser, at dette liker elevene.

På gulvet foran seg har de et band med Erik Fekete som kapellmester på keyboards. Bak se har de en enkel, men effektiv scenografi, hovedsakelig bestående av bilder fra New York, skolen og småbyen.

Musikalen spilles også 19., 22., 24., 25. og 26. mars.