Telt-country så hatten passer

PÅ NORGESTURNÉ: Bellamy Brothers fikk sitt verdensgjennombrudd med «Let Your Love Flow» i 1976. De amerikanske brødrene har fremdeles en trofast fanskare, og 25. september spiller de i Sandefjord. PRESSEFOTO

PÅ NORGESTURNÉ: Bellamy Brothers fikk sitt verdensgjennombrudd med «Let Your Love Flow» i 1976. De amerikanske brødrene har fremdeles en trofast fanskare, og 25. september spiller de i Sandefjord. PRESSEFOTO

Artikkelen er over 5 år gammel

De har ikke bare cowboyhatt. De har også hatt country-suksess siden 70-tallet, og snart kommer de til Sandefjord for å sette sirkusteltet på Tivolitomta på hodet.

DEL

De er i utgangspunktet en countryduo, men i februar 1976 ga David Milton Bellamy og Homer Howard Bellamy - bedre kjent som Bellamy Brothers - ut popsingelen «Let Your Love Flow».

Det har de ikke angret på i det hele tatt.

Sangen ble nemlig en kjempesuksess hjemme i USA, der den gikk helt til topps på singlelistene, og ganske snart ble resten av verden også klar over den.

40-årsjubileum

Senere fulgte de opp med countryhits som «If I Said You Had a Beautiful Body, Would You Hold it Against Me», «Sugar Daddy», «I Need More of You» og «Redneck Girl».

Brødrene gitt ut rundt 30 studioalbum, 70 singler og en mengde samlealbum. Selv om de hadde sin virkelige storhetstid på 1970- og 80-tallet, har Bellamy Brothers fremdeles en trofast fanskare både i USA og Europa.

I år feirer David Milton (65) og Homer Howard (69) at det er 40 år siden de første gang sto på scenen som Bellamy Brothers. I den anledning tar de nå i september på seg cowboyhattene og tar med seg bandet sitt på en miniturné her i Norge.

Ett av stoppestedene er Sandefjord, der det fredag 25. september blir Bellamy Brothers-konsert i sirkusteltet på Tivolitomta.

– Bellamy Brothers er hardtarbeidende og gjør fortsatt 200 konserter i året over hele verden. De har ligget som nummer 1 på 20 hitlister, senest på VG-lista i 2011. Countrymusikk står sterkt i Norge, og derfor er det naturlig for oss som arrangør å prøve oss på denne sjangeren også, forteller daglig leder Geir Ellefsen i Konsertkameratene.

Lokale oppvarmere

Konserten blir lagt opp som en helaften, med langbord og matservering før musikken starter.

– Sirkusteltet står allerede oppe på grunn av Oktoberfesten som skal være dagen etter, lørdag 26. september. Derfor passer det godt med en heidundrende countrykveld også, sier Ellefsen.

Oppvarmingen er det den lokale gruppa Head Over Heels som skal står for.

Sekstetten består av Jørgen Dahl Moe (vokal og gitar), Leiv Inge Kvilhaug (gitar), Lars Petter Kristiansen (gitar, mandolin og dobro), Jonas Myklebust Lima (trommer), Odd Harry Jørvum Svendsen (bass) og Haavard Flaaten (keyboards), og de har allerede bemerket seg i flere konsertsammenhenger med sin miks av moderne country og poprock.

Artikkeltags