(Østlands-Posten)

– Vi håper nå at alle de som har en tekst ferdig, eller ikke helt ferdig, sender inn før fristen. Vi vil jo alltid ha flere tekster med i konkurransen, sier ansvarlig redaktør Terje Svendsen i Østlands-Posten.

Han legger til at man ikke bør være redd for å sende inn fordi teksten ikke er helt bearbeidet, eller man synes den er for kort.

– Det har skjedd tidligere at både korte og uferdige tekster har nådd langt, forteller han.

Ambjørnsenprisen gis til en ungdom mellom 14 og 20 år fra Vestfold. Prisen på 20.000 kroner er opprettet av Ingvar Ambjørnsen i samarbeid med Østlands-Posten.

Les også: Ambjørnsen klar for nye tekster

Ambjørnsenprisen deles ut i forbindelse med den årlige Kulturnatta i Larvik. Frist for innlevering er 1. oktober.

Det kan leveres tekster innenfor sjangrene novelle, petit, kåseri, reportasje, filmmanus/kortfilm og bloggtekst. Teksten skal være en avsluttet historie.

(Saken fortsetter under bildet)

Tekstene skal juryeres anonymt. Ingvar Ambjørnsen er selv formann i juryen.

Første gang Ambjørnsenprisen ble delt ut var i 2011. I løpet av høsten skal tre nye finalister kåres.

– Det har vært en styrke for hele prisen at den favner ungdom fra hele Vestfold. I fjor var det vel nærmere 80 tekster vi gikk igjennom, og de tre finalistene var i egen klasse, sier Ambjørnsen som også har sett en annen tendens de siste to årene.

– Det som har varmet meg er at vinnerne har i større grad enn tidligere vært interessert i å samarbeide med meg.

Les også: Det er nesten for godt til å være sant

For i tillegg til prispengene, vil tre utvalgte bidrag få tilbud om å samarbeide med Ingvar Ambjørnsen om å utvikle teksten videre. Men det er helt frivillig.

Fjorårets vinner, Sunniva Roligheten, fikk gitt ut sin tekst på «Signaler», Cappelen Damms årvisse debutantantologi hvor forfattere som ennå ikke har fått tekstene sine publisert får stå side om side med etablerte forfattere.

– At jeg vant i fjor var en voldsom anerkjennelse. Det var selvfølgelig kjekt å få 20.000 kroner, men at noen brydde seg om det jeg skrev veide nok langt mer, sier Sunniva Roligheten.

Så nå har du også muligheten. Hvis du sender inn før 1. oktober.